Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ochrona Powrotu Przy Małej Temperaturze Kotła Czy Tak Istotna ?

poll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie masz wpięty powrót bojlera? Jak jest wpięty przed trójnikiem rury podmieszania 3D, to może się zdarzyć przeciąganie wody przez biojler.

attachicon.gifAfriso 3d.jpg

Tak to wygląda najpierw powrót z grzejników niżej powród z bojlera0216b31fda66b7838865a99b7e7d6f28.jpg

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Hmm raczej chyba nie a jak on wygląda?

Opublikowano

Miedzy trójnikami na powrocie zmieścić ZZ i wszystkie bolączki znikną :) Albo pompa CWU na pracę ciągłą.

Opublikowano

Czyli chydraulika muszę ściągnąć xd spoko jak narazie dziękuję wszystkim za pomoc należy wam się duże piwo potestuje i dam wam znać co i jak

Opublikowano

A więc tak po przedstawieniu zaworu zauważyłem lepszą kulturę pracy kotła. Zdecydowanie łatwiej jest obniżyć temperaturę przez termostat pokojowy ponieważ wcześniej mimo ustawienia na temperature nocna 18 temperatura utrzymywała się na 22 stopnie. Teraz jeśli jest ustawiona na mniejszą to powoli zabija tem. Przy czym wydaje mi się ze spalanie jest mniejsze pomimo efektu ubocznego czyli samoczynnie grzania bojler. Ale to naprawimy zaworem zwrotnym. Zakupiłem też oryginalny czujnik temperatury do mierzenia powrotu firmy plum. Teraz widać że ten dostawiony trochę przeklamywal. Jeśli chodzi o powród poprawił się jak widać przy temperaturze kotła 55'c sądzę że jeszcze się poprawi jak zamontuje zz... Zastanawiam się również nad słownikiem który poprawi jeszcze prace kotła i być może obniży trochę spalanie weglae273cb394ee62653481c385875d61827.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.