esme Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor #26 Opublikowano 6 Listopada 2017 To, że coś działa nie oznacza, że jest prawidłowo zbudowane. Naczynie jest źle wpięte, a całości dopełnia ten zawór odcinający nad kotłem. ...ale działa i dopóki nic się nie wydarzy, to będziesz się upierał, że jest "dobrze". ten zawór jest tylko po to aby zamknąc w przypadku wymiany pieca .\(oby nie) naczynie nie mam tak wpiętego jak na obrazku o czym ci juz pisałem wczesniej, jest zaraz za bypas`em. wiem wiem wiem powinno być wpięte w piec ( wyjscie producenta 3/4 cala) ale wiaze sie to z demontażem 2 łazienek po drodze.
kiminero Opublikowano 6 Listopada 2017 #27 Opublikowano 6 Listopada 2017 Teraz sobie wyobraź, że sprzedajesz chatę (wygrałeś w Totka i kupiłeś willę na Karaibach). Chatę kupuje od ciebie blokers z dziada pradziada i o obsłudze CO wie mniej niż dzikie koty z piwnicy pod jego blokiem. Dlatego układ musi być bezpieczny nawet, gdyby w kotle przyszła palić blondynka.
esme Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor #28 Opublikowano 6 Listopada 2017 temat był inny ( brak zimnej wody ) myslę ze inna pompa pomoże. a jezeli chodzi o wygrana w totolotka to nie grałem i nie gram. Wolę zarobić z ciężkiej pracy (budowlanka) a poza tym 3miesiące temu rodzice przepisali mi dom i nie zamierzam go sprzedawać.... Sterownik podłączony do modułu internetowego i widzę na telefonie co się dzieje na piecu. Nikt poza mną (żona, dzieci, rodzice)nie schodzi do kotłowni. A poza tym zawsze mozna zdjąść rączkę z zaworu i tyle. A jak ktoś bedzie chciał to nawet palca w tyłku złamie. Jak wymienię pompę to dam znać czy problem rozwiązany, na razie pozostawiam otwarty.
shogunzlasa Opublikowano 6 Listopada 2017 #29 Opublikowano 6 Listopada 2017 Odkrec raczke od tego zaworu co by w oczy nie gryzlo i ktos tego nie domknal...
robinet Opublikowano 6 Listopada 2017 #30 Opublikowano 6 Listopada 2017 Spróbuj usunąć sprężynkę z zaworu zwrotnego, bardzo często blokuje przepływ wody w instalacji, pompka nie może sobie poradzić, aby go otworzyć.
Gość mak Opublikowano 7 Listopada 2017 #31 Opublikowano 7 Listopada 2017 Kolego "mak " napisałeś ...Zamieściłeś to zdjęcie jako przykład jak nie powinno się montować kotła. Podłączenie spalinowe jest ....boskie, a naczynie nawet jak jest na strychu to nic nie zabezpiecza...możesz podać konkretny o co ci chodzi ? Dlaczego u mnie podłączenie kotła z kominem jest niewłaściwe i dlaczego naczynie wyrównawcze i tak nic niezabezpiecza?...a to zdjęcie schematu ze strony Afriso też jest złym przykładem? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Kotły dostępne są w prawie każdej konfiguracji. Naprawdę nie można było kupić kotła z zasobnikiem z lewej strony? Wtedy znikają kolanka a rura łącząca ma 40 cm nie metr. W kotłowni łaźnia jest Ci potrzebna? Ta rura to, raz potężny grzejnik dwa wychłodzenie spalin a to wcale nie jest wskazane dla twojego komina. O podłączeniu naczynia wzbiorczego też na forum pisano już ze 2000 razy. Podłączenie naczynia bezpośrednio z kotła bez żadnej armatury minimum rurą o średnicy 25. Myślę że rozumiesz co znaczy bezpośrednio z kotła. Schemat który zamieściłeś jest prawidłowy, wykonanie jest błędne
esme Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor #32 Opublikowano 7 Listopada 2017 dziś montuje pompę 25/40 zobaczymy czy zadziała. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
sambor Opublikowano 7 Listopada 2017 #33 Opublikowano 7 Listopada 2017 Co ma nie zadziałać, wreszcie będzie kąpiel w ciepłej wodzie :)
esme Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor #34 Opublikowano 7 Listopada 2017 chyba nie muszę nic pisać? ?? wystarczy zdjęcie? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
161os037 Opublikowano 7 Listopada 2017 #37 Opublikowano 7 Listopada 2017 Superbrawo Ty i brawo sambor Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.