Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Węgiel Online

zaqqu577

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupował ktoś Orzech z Wesołej w Bartexie? Jak z jakością, czy dużo miału i jakie opinie na temat tego węgla od nich ?

Opublikowano

Nikt nic ?

A ktoś w ogóle kupował gdzieś przez neta Orzecha min. Wesoła do GS-a ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Czy ktoś miał doczynienia z tym węglem bądź tym dostawcą? Sprawa dość ciekawa... Tutaj oferta po 930 zł, w rozmowie telefonicznej oferują po 800 zł, a jak byś brał 8 ton to po 780 zł. Na pierwszym planie niby Ekogroszek Wesoła, ale już po wejściu w opis: 

Pochodzenie

Piast, Wujek, Staszic, Janina, Sobieski, Julian, Śląsk, Wieczorek, Bobrek

Opublikowano

Z tym .. to znaczy którym ?

Opublikowano

Ten z Wieczorka i Wesołej może być ciężki do spalenia w podajniku,  wg:

http://gornictwo.wnp.pl/notowania/ceny_wegla_pgg/

spiekalność  odpowiednio 29-36 i 16-22 .

Opublikowano

Od ponad miesiąca Wieczorek już oficjalnie nie wydobywa, a jego złoża przejęła kopalnia Murcki-Staszic i cały cały urobek z czynnych jeszcze ścian Wieczorka bedzie  przesyłany na zakład przeróbczy Murcki-Staszic, więc ostrożnie z bajkami sprzedawców na temat pochodzenia węgla z Wieczorka.

Opublikowano

Wesołą spaliłem tylko worek ale 2 lata temu, wziąłem na testy. Był super ale jak pojechałem kupić to już go nie było... Jak się teraz pali - nie mam pojęcia, z tego co ludzie piszą bywa loteryjny pod względem spiekalności.

Wieczorkiem nie paliłem - o ile to wogóle Wieczorek  - ale podana spiekalność w linku PGG jest za wysoka, nie ryzykował bym zakupu bez sprawdzenia chociażby worka bo dla podajnika ryzyko płaczu i zgrzytania zębów duże.

Retopalem paliłem w poprzednim sezonie i był bezproblemowy ale w tym sezonie też różnie ludzie pisali. Być może zależy to od "Ruchu" - nie wiem... PGG podaje dla Retopalu Ruchy "Past-Wola", "Piast-Bieruń", i "Ziemowit" i może zależy co się trafi. Ale nie mam w tym rozeznania, Wojtek pewnie ma większe.

Patrząc na obecne ceny grochu, w Bartex nie wyglądają one najgorzej. Z komentarzy pracowników Bartex widzę że Gold to Wesoła a Silver to Bobrek ale nie przywiązywałbym do tego zbyt dużej wagi bo mogą zmieniać dostawców dla swoich produktów. Jak masz jakieś OBI w okolicy to łatwo byłoby sprawdzić jak to się pali.

Opublikowano

Tak, OBI mam za miedzą i  muszę wypróbować Gold'a z Bartex. Dzięki za wskazówki

Opublikowano
W dniu 5.05.2018 o 00:02, lzp napisał:

Witam. Czy ktoś miał doczynienia z tym węglem bądź tym dostawcą? Sprawa dość ciekawa... Tutaj oferta po 930 zł, w rozmowie telefonicznej oferują po 800 zł, a jak byś brał 8 ton to po 780 zł. Na pierwszym planie niby Ekogroszek Wesoła, ale już po wejściu w opis: 

Pochodzenie

Piast, Wujek, Staszic, Janina, Sobieski, Julian, Śląsk, Wieczorek, Bobrek

Sorry. Chodziło mi o ten: http://sklep.brodatrans.pl/?product=ekogrosik

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ponawiam pytanie gdzie w internecie aktualnie można zakupić dobry, sprawdzony polski węgiel

pakowany? Szukam sprawdzonego dostawcy.

Opublikowano
18 godzin temu, kadamcz napisał:

https://www.bartex-wegiel.pl/

znalazłem taką firmę. Ktoś kupował u nich?

Ja brałem. Paletę w styczniu i dziś dwie dojechaly (Wesoła)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Potwierdzam, trzeba być szybkim, dziś w dwie minuty 10t sprzedali. Mi jednak się udało jedną dla siebie zamówić. Jak się sprawdzi to jeszcze we wrześniu kolejną zamowie

Opublikowano

Koledzy , mam kilka ton greenpalu po starej cenie ale nowa jest za droga i dlatego pytam, czy może jakiś niedrogi groszkomiał się pojawił ostatnio - Oldek nic nie szukaj i nie rzucaj słowami na q , pozdro

Opublikowano

Czy 709 zł z przesyłka to jest drogo?? Ja na lokalnym składzie mogę mieć za 650 zł. Ale to jest breja w porównaniu do greenpal. Rok temu za groszek płaciłem 900zl i nigdy nie wiadomo co przywiozą. Tak więc jak będzie nadal taki jak na waszych zdjęciach greenpal to dla mnie rewelka. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.