Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Łączenie Dwóch Zasobników Cwu

Zieciu971

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Zanim stwierdzicie że było multum takich tematów to mówię że mój jest inny od pozostałych. 

Otóż mam dwuletni zasobnik płaszczowy podpięty pod piec kaflowy z podkową, chciałbym wykorzystać jeszcze piec C.O do grzania wody i stąd wymyśliłem takową instalację jak na zdjęciach. Proszę Was o wszelkie sugestie i przemyślenia. Pomijam tak istotne rzeczy jak zawory, naczynie przeponowe itp.

Na pierwszym zdjęciu schemat obecnej instalacji, natomiast na drugiej, docelowej, którą chciałbym wykonać.

post-69588-0-58994300-1482349012_thumb.jpg

post-69588-0-31010500-1482349023_thumb.jpg

Opublikowano

Hmm a nie lepiej zrezygnować z tego małego? Duży zbiornik z podwójną wężownicą i będziesz mógł ładować duży zbiornik z pieca CO i z kafla.

Chyba że już kupiłeś 300 z jednym wężem.

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie uśmiecha mi się przerabiać podkowy z płaszcza na wężownicę ;) musiałbym się bawić w pompki, naczynia wzbiorcze, układ otwarty itp... tak to jest podkowa ==> płaszcz w bojlerze ==> kran. Nie ma żadnych zbiorników wyrównawczych ani nic, tylko zawór bez. na zasilaniu wodą sieciową

Opublikowano

Podkowa będzie studzić wodę w zasobniku płaszczowym., czyli dużą część tego co  będzie wyrównywała pompa cyrkulacyjna będzie trafiało do podkowy a z niej  w atmosferę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.