czp01 Opublikowano 1 Października 2017 #1827 Opublikowano 1 Października 2017 Wyłączyłem teraz wieczorem fizycznie cyrkulację CWU od sterownika. Podpiąłem za to na szybko stary sterownik dla CWU CSC 1.4, który ma taka opcję powiadamiania o używaniu ciepłej wody i tylko wtedy na 3 minut włącza pompkę CWU a to pozwoli mi ograniczyć cyrkulacje to powinno spalanie spaść http://sterownikicwu.home.pl/files/INSTRUKCJACWU14.pdf
damianlupsczyk Opublikowano 1 Października 2017 #1828 Opublikowano 1 Października 2017 A Czujnik spalin jakie koszty za czujniki dodatkowe ktoś wie Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
czp01 Opublikowano 1 Października 2017 #1829 Opublikowano 1 Października 2017 To nie może być takie proste ten stary sterownik CSC 1.4, zaczął sam inicjować pompę cyrkulacji w cyklu 3 na 6 min postoju i to non stop i nie realizował opcji powiadamiania czyli kicha - :
Gość vmilo Opublikowano 2 Października 2017 #1830 Opublikowano 2 Października 2017 A Czujnik spalin jakie koszty za czujniki dodatkowe ktoś wie Z rok temu było coś tak, teraz nie wiem.. spalin- 70zł zewnętrzny na przewodzie 10m - 50zł czujnik klapy - 40-50zł Czujnik tłoka/zerwania zawleczki 45-50zł
Gość vmilo Opublikowano 2 Października 2017 #1831 Opublikowano 2 Października 2017 To nie może być takie proste ten stary sterownik CSC 1.4, zaczął sam inicjować pompę cyrkulacji w cyklu 3 na 6 min postoju i to non stop i nie realizował opcji powiadamiania czyli kicha - : To teraz cyrkulacja jest wyłączona ? Jakoś nie mogę uwierzyć, że to ona aż tak wychładza.
Gość vmilo Opublikowano 2 Października 2017 #1832 Opublikowano 2 Października 2017 Czesław. Poczytałem instrukcję tego sterowniczka. Wg tego co piszesz działa obecnie w trybie timera, a powinien w trybie powiadamiania. Jakiś przełącznik tam masz do wyboru trybu. Ale, jeśli jest ustawiony na powiadamianie, a się aktywuje, tzn że grawitacyjnie Ci cyrkulacja idzie, i podgrzewa czujnik sterownika. Albo trza go dać dalej, albo zostawić na grawitacji.
Gość vmilo Opublikowano 3 Października 2017 #1833 Opublikowano 3 Października 2017 Gadałem z producentem. Cyrkulacja na razie zostaje jak jest, czyli działa gdy pracuje CWU. Najbliższa aktualizacja softu, z wejściem na czujnik wewnętrzny, będzie dostępna dopiero pod koniec listopada.
energotop Opublikowano 3 Października 2017 Autor #1834 Opublikowano 3 Października 2017 Trochę trzeba będzie poczekać... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
andy46 Opublikowano 3 Października 2017 #1835 Opublikowano 3 Października 2017 a ja spakowałem panel i czekam na kuriera
czp01 Opublikowano 3 Października 2017 #1836 Opublikowano 3 Października 2017 No tam ja nic nie pakuje ale przedstawiam wniosek racjonalizatorski sterownika w zakresie pracy pompy CO :) 1. przydałaby się możliwość wyłączenia programowego pompy CO bo np. korzysta się przez jakiś czas z grawitacji i pompa jest niepotrzebna ( wiem, wiem można ustawić cyklicznie ale to nie to samo, 2. tak jak mamy na stronie sterownika ustawianie pompy CO z kalendarzem obniżonej temperatury to tu powinno być dodatkowe menu dla pracy pompy CO w zakresie temperatury obniżonej i można by sobie ustawić, takie opcje : - pompa CO cały czas włączona, - pompa CO pracuje cyklicznie ( może być na ustawieniach cykliczności, które już są), - pompa CO wyłączona, Takie ustawienia dałyby szersze możliwości w zakresie dopasowania sterowania pompą CO do istniejących instalacji. W mojej instalacji najbardziej przydałaby się możliwość wyłączania pompy CO dla temperatury obniżonej bo wtedy i tak przebija mi grawitacyjnie a to w nocy w zupełności wystarczy :) Mam nadzieje, że producent sterownika czyta nasze forum a skoro chce rozwijać swój produkt to na pewno większość wniosków użytkowników sterownika zastosuje choćby tylko po to aby mieć coraz więcej klientów. :)
energotop Opublikowano 3 Października 2017 Autor #1837 Opublikowano 3 Października 2017 Wniosek już był puszczony ale tylko na programator zima/lato bez opcji pracy cyklicznej. Na okresy przejściowe jak znalazł. Jest jeszcze tryb auto lato- może nim sobie dopasujesz prace do zapotrzebowania. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 3 Października 2017 #1838 Opublikowano 3 Października 2017 a ja spakowałem panel i czekam na kuriera Przyjmie ? No i OK. Trochę się pomęczysz, potem gdzieś umieścisz czujniczek i będzie dobre. czp01, po kolei dojdziemy do takich opcji, jakie są niezbędne. Ale raczej nie będziemy robić stera pod indywidualne zamówienie. Ustaw sobie temp załączenia pompy powyżej jakiejś tam temperatury zadanej, i może tak Ci to zagra ? Jestem za wyłączeniem pompy w trybie temp obniżonej, myślę że to da się zrobić. Ale musimy poczekać w kolejce, spadliśmy obecnie na II miejsce.
czp01 Opublikowano 3 Października 2017 #1839 Opublikowano 3 Października 2017 Heh - spoko co mi się nasuwa to pisze, bo skoro ster jest w fazie rozwojowej to jest jeszcze szansa na zmiany a później to wiadomo.
Gość vmilo Opublikowano 3 Października 2017 #1840 Opublikowano 3 Października 2017 Nie bądź niecierpliwy, moja lista poszła koło kwietnia, i tylko menu z niej poszło do przeróbki :) Zapisuj gdzieś te przemyślenia, bo tu zaginą, zapomni się. Odrobi się z nr I, to się przedyskutuje.
andy46 Opublikowano 3 Października 2017 #1841 Opublikowano 3 Października 2017 Przyjmie ? No i OK. Trochę się pomęczysz, potem gdzieś umieścisz czujniczek i będzie dobre. powiedział żeby wysłać przysłał nawet formularz rezygnacji
Gość vmilo Opublikowano 3 Października 2017 #1842 Opublikowano 3 Października 2017 I takie podejście rozumiem. Sorry, że trochę za wcześnie dałem info, i teraz zostałeś bez niczego :blink:
czp01 Opublikowano 3 Października 2017 #1843 Opublikowano 3 Października 2017 Nie bądź niecierpliwy, moja lista poszła koło kwietnia, i tylko menu z niej poszło do przeróbki :) Zapisuj gdzieś te przemyślenia, bo tu zaginą, zapomni się. Odrobi się z nr I, to się przedyskutuje. Zapisuje i jest tego parę punktów, kto wie może kiedyś się przyda :)
Gość vmilo Opublikowano 3 Października 2017 #1844 Opublikowano 3 Października 2017 Spoko. A do prowadzenia palnika jakieś zastrzeżenia są ?
czp01 Opublikowano 3 Października 2017 #1845 Opublikowano 3 Października 2017 Do palnika nie ma - chyba, że coś wyniknie. Skasowałem niechcący w kotłowni licznik na sterowniku i nie potwierdziłem ile pali na 1 s. Zaaplikowałem mu nowy zważony dokładnie worek to za parę dni zobaczę ile wyszło. Fizycznie i średnio przez ostatnie kilka dni sterownik palił ze średnią 6,71 kg na dobę ( wyliczenie dokładne z partii 32 kg ekogroszku). Co do palnika to gdzieś za parę dni pewnie zacznę już grzać CO - puszczę delikatnie podłogówki grawitacyjnie i pompę CO na grzejniki z termostatami to wtedy się okaże czy przy małej mocy sterownik utrzyma mi się w pracy ciągłej czy jednak się odstawi. Do tej pory z termostatami robiłem tylko próbę jednodniową to się odstawiał ( ustawiony był jak na CWU) ale nie zmniejszałem mu mocy ustawieniami. Żeby nie było - samoistnie tak ciepło w domu nie mam - dzisiaj przepalam kominkiem (pniakami drzew owocowych z karczowania działki ) . :) W tym nowym sofcie pompa CO włącza się i wyłącza przy tej samej temperaturze a powinna wyłączać niżej - ale o tym już pisałem :)
Gość vmilo Opublikowano 3 Października 2017 #1846 Opublikowano 3 Października 2017 Ja Ci dam wyniknie... teraz masz moc 60-100, zaczniesz grzać dasz pełny zakres. A jak nie będziesz czegoś pewny to zapytasz. Do stera w sumie robiłem "tylko" algo, więc te pompki, srompki, to chyba trza zgłaszać gdzieś indziej ?
czp01 Opublikowano 3 Października 2017 #1847 Opublikowano 3 Października 2017 No ale mam nadzieje, że szef firmy czyta to forum :) - hej było 60 na 100 a teraz widzę 80 na 100
Gość vmilo Opublikowano 3 Października 2017 #1848 Opublikowano 3 Października 2017 No może 80-100... pomyliłem się. Na lato tak się daje. Szef firmy raczej nie czyta, mówił że nie ma czasu. Ale obiecał założyć konto, i czasem coś napisać.
czp01 Opublikowano 4 Października 2017 #1849 Opublikowano 4 Października 2017 Patrzę i nie widzę - gdzie na stronie www sterownika są bieżące minuty pracy ślimaka ? - pytanie dla tych userów co je widzą :)
energotop Opublikowano 4 Października 2017 Autor #1850 Opublikowano 4 Października 2017 Na stronie nie ma. "Są w sterowniku". Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.