energotop Opublikowano 13 Listopada 2016 #1 Opublikowano 13 Listopada 2016 Dostałem nowy sterownik do testów z ciekawym algorytmem prowadzącym spalanie w kotłach z palnikiem retortowym jak i tłokiem. Obecnie są 3 sterowniki na testach, niedługo będzie 4ty który wyląduje kolejno na pokładzie kilku kotłów. Zapraszam do komentowania i wymiany opinii. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
makog Opublikowano 13 Listopada 2016 #2 Opublikowano 13 Listopada 2016 Noo energo nie jestes jedynym szczesliwcem poniewaz drugi pracuje u mnie :) Tak na szybko w skrocie ciagla praca bez odstawiania kotla,szerki zakres regulacji mocy, calkiem inne podejscie do procesu spalnia, nieco odmienne niz w wiekszosci spotykanych na runku sterownikow. Podglad pracy kotla na Verbomacie w mojej stopce. a tu fotki podczas palenia na Jarecie Plus.
energotop Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor #3 Opublikowano 13 Listopada 2016 "smierdziuch" BUREK w akcji Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 13 Listopada 2016 #4 Opublikowano 13 Listopada 2016 Nooo, to mamy nową zabawkę :] Waco,chwaliłem, ale teraz widzę, że masz to ładniejsze od makoga :>
MIQ Opublikowano 13 Listopada 2016 #5 Opublikowano 13 Listopada 2016 Pytałem w temacie o skzp, kiedy net w verbo[milo]macie, ale jakoś nie dostałem odpowiedzi... To pytam jeszcze raz: kiedy net?
energotop Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor #6 Opublikowano 13 Listopada 2016 Może zamieni się palnikami ? Jestem już zadowolony, co nie znaczy że nie może być lepiej. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
energotop Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor #7 Opublikowano 13 Listopada 2016 Nie byłem/jestem osobą kompetentną żeby udzielać takich informacji. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 13 Listopada 2016 #8 Opublikowano 13 Listopada 2016 Pytałem w temacie o skzp, kiedy net w verbo[milo]macie, ale jakoś nie dostałem odpowiedzi... To pytam jeszcze raz: kiedy net? Płytka net jest, jest oprogramowywana. Jak będzie soft, dostaniemy na testy. Ale kiedy będzie szło kupić ? Nie wiem, raczej na przyszły sezon. Musi być solidnie przetestowany.
MIQ Opublikowano 14 Listopada 2016 #9 Opublikowano 14 Listopada 2016 Wszystko fajnie, ale co on ma nowego, rewolucyjnego? Pytanie do autora tematu oczywiście :) Miałeś kilka sterów: miśka [?] SPP, SKZP...
energotop Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor #10 Opublikowano 14 Listopada 2016 Oczekujesz że rozpisze Ci algorytm? W skrócie... Jest banalny w swojej prostocie, bardzo skuteczny w prowadzeniu kotla i procesu spalania, a zarazem (dla lubiących zabawę)daje możliwość korekty każdego parametru. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
MIQ Opublikowano 14 Listopada 2016 #11 Opublikowano 14 Listopada 2016 Właśnie tak, najlepiej z kodem źródłowym sterownika :D a teraz serio: czyli tak, jak wcześniej wymienione sterowniki [poza miśkiem]. Gdzie zatem innowacja?
Kwidyn Opublikowano 14 Listopada 2016 #12 Opublikowano 14 Listopada 2016 Ja to bym chciał sterownik, który zaprogramuje godzina po godzinie w pliku *.txt i zrobię upload przez sieć :) Przy kompie siedzę kilkanaście h by day... więc rozumiecie :) nie chce mi się schodzić do kotłowni.
MIQ Opublikowano 14 Listopada 2016 #13 Opublikowano 14 Listopada 2016 No to szukaj kontaktu z gościem o nicku "uzi18". Albo pomyśl o którymś z dostępnych sterów z dostępem online.
Gość vmilo Opublikowano 15 Listopada 2016 #14 Opublikowano 15 Listopada 2016 Właśnie tak, najlepiej z kodem źródłowym sterownika :D a teraz serio: czyli tak, jak wcześniej wymienione sterowniki [poza miśkiem]. Gdzie zatem innowacja? Ktoś prócz Ciebie użył słowa innowacja ? Nie widzę :] Póki co spala, inaczej niż znane nam dostępne stery. Czy pomysł jest dobry, wykażą testy. Ster można sobie kupić i rozgryzać. Na ten czas mamy porównanie vs eCoal - spala to samo paliwo efektywniej, a co za tym idzie czyściej niż misiek. Będzie i porównanie vs skzp.
MIQ Opublikowano 15 Listopada 2016 #15 Opublikowano 15 Listopada 2016 Jeśli inaczej spala, to jest czymś nowym, więc innowacją, nieprawdaż? A jeśli nie, to po co powoływać temat na kolejnym forum do życia? Przecież macie [osoby użytkujące ster] ze sobą znacznie lepszy kontakt, niż fora internetowe :> Ale możemy się dalej łapać za słówka, albo możesz Ty jako Twórca algo lub koledzy coś napisać o tym, co potrafi. Reklama wszakże dźwignią handlu, a czasy kupowania kota w worku, to wiesz... Może linki do sterów monitorujących?
Gość vmilo Opublikowano 15 Listopada 2016 #16 Opublikowano 15 Listopada 2016 Ster mój i makoga są, publiczne. Nic tylko kliknąć.
MIQ Opublikowano 15 Listopada 2016 #17 Opublikowano 15 Listopada 2016 Korzystam z mobilnej wersji forum, żadnych linków nie widzę :) a co do tego, że "ster można kupić i rozgryzać", to gdzie można kupić?
Gość vmilo Opublikowano 15 Listopada 2016 #18 Opublikowano 15 Listopada 2016 https://esterownik.pl/device/4602 https://esterownik.pl/device/12555 Pierwszy od makoga, drugi mój, więcej na podglądzie nie ma na razie. Na ten czas kupić można za moim pośrednictwem.
makog Opublikowano 15 Listopada 2016 #19 Opublikowano 15 Listopada 2016 Witam was ponownie w kolejnym dniu testow Verbomatu, od soboty pali sie u mnie Jaret Plus z niewielka domieszka Chwalowic , a dokladnie 90 kg Jareta Plus i oklo 30 kg Chwalowic, kocilek idzie jak po sznureczku co widac na wykresach a jak to wyglada na palniku i wymienniku to obrazuja foty ponizej : Linki do stera w poscie powyzej, oraz w mojej stopce.
marw Opublikowano 15 Listopada 2016 #20 Opublikowano 15 Listopada 2016 https://esterownik.pl/device/4602 https://esterownik.pl/device/12555 Pierwszy od makoga, drugi mój, więcej na podglądzie nie ma na razie. Na ten czas kupić można za moim pośrednictwem. W jakiej cenie masz to cudo? Wysłane z mojego CHM-U01 przy użyciu Tapatalka
Pieklorz Opublikowano 15 Listopada 2016 #21 Opublikowano 15 Listopada 2016 Działajcie chłopaki, ja tam kibicuję Milo pisze "rok" i tutaj pochwalę,że nie na łapu-capu Verb / Milo a fotkę jak wygląda możesz wstawić? Czy to jeszcze sztuki mocno testowe i nie chcesz jeszcze pokazać?
Gość vmilo Opublikowano 15 Listopada 2016 #22 Opublikowano 15 Listopada 2016 W jakiej cenie masz to cudo? Zależy jaka wersja. Najtańsza 350zł - obsługuje pompę CO i CWU. Droższa 500zł - obsługuje cyrkulację, pompę podłogową, siłownik zaworu wielodrogowego. Dodatkowo można czujnik klapy podpiąć i czujniki obrotu/ruchu. Kabel 10m z czujnikiem zewnętrznym, powrotu, osobno trzeba dokupić. Na pełny pakiet można rabat dostać :] Moduł net z WiFi, ma kosztować od 150 do 200zł.
Gość vmilo Opublikowano 15 Listopada 2016 #23 Opublikowano 15 Listopada 2016 Milo pisze "rok" i tutaj pochwalę,że nie na łapu-capu Verb / Milo a fotkę jak wygląda możesz wstawić? Czy to jeszcze sztuki mocno testowe i nie chcesz jeszcze pokazać? Wolę nie obiecywać gruszek na wierzbie, być może będzie szybciej, ale lepiej tak niż rozczarowanie. Zobacz na stronę Janickiego (wiem, że się znacie), póki co wygląda tak samo, ale będzie docelowo przepakowany do większej obudowy, bo miejsca na wyjścia brakuje.
Pieklorz Opublikowano 15 Listopada 2016 #24 Opublikowano 15 Listopada 2016 Do 2pomp obudowa ok. Wybrałeś białą czy czarną? Zostawiłeś sobie też ten wskaźnik paliwa w koszu?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.