Marcin251 Opublikowano 15 Października 2016 #1 Opublikowano 15 Października 2016 Witam bardzo proszę o pomoc w ustawieniach pieca na pellet kociol 50 kw cichewicz sterownik RK-2006LPG nie spala mi do końca peletu pomocy
sambor Opublikowano 15 Października 2016 #2 Opublikowano 15 Października 2016 Jest na forum kolega, który mieni się przedstawicielem tej firmy https://forum.info-ogrzewanie.pl/user/58723-cichewicz/ Może on ci coś pomoże. Pisz do niego na priv.
robert77 Opublikowano 7 Grudnia 2016 #3 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Witam Panowie jestem pierwszy raz na tym forum i miło mi wszystkich powitać problem mam następujący ... dostałem kociołek w spadku Futura Econo 25kw z 2007 roku piec działał bo widziałem na własne oczy pięknie i bez problematycznie , płomień był wzorcowy itp. wszystko mi się pokasowało i nie wiem jak to poustawiać , jakie ustawienia i przysłonięcie wiatraka , a po instrukcji nic nie wychodzi płomień jest tak jak by dookoła paleniska a jak wali ostro w góre to się wypala ekogroszek poniżej zasypu problem też z tym nastawem mam %-wym , jak na 25% to za mało jak na 30% to zasypuje za bardzo ratujcie bo zima idzie :)!!!!!! pozdawiam rr p.s jak na zdjeciach
KBkalwi Opublikowano 7 Grudnia 2016 #4 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Robert a jakie masz nastawy aby piec nie gasl
robert77 Opublikowano 7 Grudnia 2016 #5 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Witam a więc tak ... mam zadaną temp. 60 C, ... ale może zacznijmy od początku czyli od samego rozpalania wiatrak tak jak na zdjeciu więc przykryty ok. 50 % podawanie paliwa na tym pokrętle nam na F 30% ( o ile dobrze rozumuje ) , podpowiedz prosze jakie jeszcze dane mam dostarczyc to jakoś to odczytam w tym sterowniku.
robert77 Opublikowano 8 Grudnia 2016 #6 Opublikowano 8 Grudnia 2016 witam zrobiłem filmik z ustawień , .... może to coś da :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.