dworak Opublikowano 26 Grudnia 2015 #1 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Witam brat nie dawno kupił mieszkanie w bloku na ostatnim piętrze blok dość stary i są dwa problemy związane z ogrzewaniem a mianowicie 1 problem to słabo grzejace grzejniki mimo ustawienia termostatu na 5 są letnie tak ze prawie wgl nie ogrzewaja mieszkania grzejniki są żeliwne i maja automatyczne Odpowietrznik. Drugi problem to w łazience są takie dwie rury średnica około 10cm jedna i cały czas w nich przelewa się woda. Da się jakoś te dwa problemy usunąć samemu?
Hogan Opublikowano 26 Grudnia 2015 #2 Opublikowano 26 Grudnia 2015 "Kierowniczko, czy ja palę? Ja cały czas palę!" Tak pewnie będzie wyglądać odpowiedź, ale po pierwsze takie pytanie skierowałbym do Gospodarza Domu, zwanego dziś Administratorem.
dworak Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor #3 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Mam taki zamiar jednak chciałem się dowiedzieć czy tego samemu się nie są naprawić np termostat zablokowany może jest lub coś w tym stylu nie znam się
Hogan Opublikowano 26 Grudnia 2015 #4 Opublikowano 26 Grudnia 2015 I po to brat buli czynsz czy inne opłaty, żeby nie musiał się znać. Wołać ciecia, niech sprawdza. A poważnie to nie wiem, jakie te głowice czy można je zdjąć zupełnie z grzejnika? Wtedy będzie otwarty na maksa. Wygląda to na zbyt słabe ciśnienie w instalacji, może zapowietrzenie, a może po prostu oszczędzają na ciepłej wodzie. Z doświadczenia wiem, że jak się zacznie grzebać przy starych śrubach, to zaraz się coś urwie albo pęknie. Także administracja.
kruklife Opublikowano 26 Grudnia 2015 #5 Opublikowano 26 Grudnia 2015 czy w mieszkaniu jest zimno? jaka temperatura? jeżeli są głowice i automatyczne odpowietrzniki to znaczy że instalacja była modernizowana. Zapewne jest sterowanie pogodowe i dlatego grzejniki letnie.(na dworze dodatnie temperatury) W łazience te rury to grzejnik, przelewająca woda w nim to objaw zapowietrzenia. W blokach dawniej się tak robiło rury jako grzejnik i łączone szeregowo z góry do dołu.
pasik1002 Opublikowano 27 Grudnia 2015 #6 Opublikowano 27 Grudnia 2015 albo źle ustawiona regulacja wstępna na głowicach. dzwonić do administratora niech zrobią
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.