Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przejscia w jakim sensie...? Z K1Pv2 na v3 malo bolesne bo tylko przeplywomierz 80zl + przesylka lub opcja drozsza pelny zestaw 300zl + przesylka - dziala rewelacja.

Natomiast z K1Pv2 i v3 na v4 to tylko wymiana calego sterownika... mysle ze to koszt okolo 1000zl - dziala bardziej niz rewelacja.

Edytowane przez wwoytek
Opublikowano

Witam.

Doszedłem w końcu z v3 na tej małej turbinie. Tera działa git. zmieniałem cały czas obroty przepływki a wczoraj zamieniłem bieg min i max wpa i teraz dopiero widzę jak rewelacyjnie to działa. Zajęło mi to pół roku hehe. Rozwiązanie jakby ktoś miał ta małą turbinkę bo na dużej działa na fabrycznych ustawieniach.

Pozdrawiam

Opublikowano

Bravo!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, czy jest ktoś w stanie poradzić jak skorygować wskazanie analogowego termometru w Komfort Eko, bo pokazuje mi około 10 stopni więcej niż cyfrowy ? Nie udało mi się go w prosty sposób rozebrać, a nie chcę zniszczyć...

Opublikowano

Witam,

jaki jest najnowszy sterownik do K1PV3?

Opublikowano

Witam, czy jest ktoś w stanie poradzić jak skorygować wskazanie analogowego termometru w Komfort Eko, bo pokazuje mi około 10 stopni więcej niż cyfrowy ? Nie udało mi się go w prosty sposób rozebrać, a nie chcę zniszczyć...

Nic nie kombinuj z tym termometrem tak jest u wszystkich że analogowy pokazuje więcej niż cyfrowy. Rozbierając możesz go uszkodzić niepotrzebnie.

Pozdrawiam

• Zgadzam się 1
Opublikowano

k1pv3 ver. 2.4.2 -  wystarczy wejść na defro - serwis - do pobrania i tam są aktualne sterowniki :)  

Opublikowano

Wypinasz przednią szybkę (zaczepy po bokach) bez wyciągania calego termometru z obudowy pieca. Pod szybką jest tarcza ze wskazówką, całość wyciągasz i ustawiasz na taką temperature jaką wskazuje czujnik sterownika. Za tarczą ze wskazówka jest plastikowe koło zębate którego położenie można bez zadnego problemu zmnienic. Miałem to samo i sobie w taki sposób ustawiłem.

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Szczęściarze z v4 dostali wczoraj nową aktualizację. Ciekawe czy v3 i v2 też jeszcze coś dostaną...

Opublikowano

Jaki jest koszt aktualizacji z v3 na v4?

Opublikowano

No dokładnie o na zapomnieli...

Opublikowano

Trzeba sterownik kupic nowy koszt pewnie ponad tysiąc

Opublikowano

Jakies zauwazalne zmiany w oprogramowaniu dla K1Pv4

Opublikowano

Z tą aktualizacją to w defro porażka w k1p jest soft min 2.4.3 a u nich 2.4.1 w spk lux jest min 5.2.1 a u nich 4.6.0 tak że defro nie zależy na aktualizacji bo po co robić zamieszanie.

Opublikowano

Moze w K1P juz nie ma nic do poprawy... nie da sie nic wiecej wycisnac, v4 nowy hardware wiec mozliwosci DUŻE to optymalizuja caly czas, az wyjdzie z tego Brylant :-)

Opublikowano

Koledzy a jakie zmiany są w v4 w porównaniu do trójeczki?

Opublikowano

Czyżby w wersji 3.2.2 nie ma już "typ paliwa"?

Opublikowano

Jednak jest wcześniej albo faktycznie nie było albo ja nie widziałem;)

Opublikowano

W nowej wersji softu (K1Pv4 PZ) pojawiła się opcja "przedmuchy w pracy", do czego ona służy?

Opublikowano

W nowej wersji softu (K1Pv4 PZ) pojawiła się opcja "przedmuchy w pracy", do czego ona służy?

Też mam sterownik k1pv4pz i też jestem ciekawy o co chodzi z tą nową funkcją. A jaką masz moc kociołka?

Opublikowano (edytowane)

20 KW

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

dostalem turbinke i nie wiem ktora strona zamontowac, zdjecie 1 lub 2, przykladajac latwiej sie kreci jak na fotce 2

post-64974-0-37571600-1475588570_thumb.jpg

post-64974-0-43380900-1475588586_thumb.jpg

Opublikowano (edytowane)

Witam,

nie ma znaczena. U mnie turbinka kręci się odwrotnie niż dmuchawa. To tylko odczyt. Trzeba odkręcić zabezpieczenie dmuchawy (kratka) żeby turbinka dobrze przylegała do otworu ssącego i była na środku.

1 zdjęcie-tak wygląda ładnie

2 zdjęcie-jak by co masz szybki dostęp do łożyska (czy co tam jest)

Wybór należy do Ciebie.

Pozdrawiam

Edytowane przez gilal
Opublikowano

dostalem turbinke i nie wiem ktora strona zamontowac, zdjecie 1 lub 2, przykladajac latwiej sie kreci jak na fotce 2

tak ja na zdjęciu nr 1