sambor Opublikowano 11 Października 2015 #51 Opublikowano 11 Października 2015 To nazywa się zawór upustowy różnicy ciśnień.
kapral1980 Opublikowano 11 Października 2015 Autor #52 Opublikowano 11 Października 2015 @Sambor Ciekawą rzecz ten zawór. Dzięki.
edzio Opublikowano 24 Grudnia 2015 #53 Opublikowano 24 Grudnia 2015 witam, Odkopuję trochę temat bo mam ten sam problem z pompa CWU. Oczyściłem sobie syf na filtrze (jest przed pompą), ładnie zakręciłem, odkręciłem zaworu i dałem odpowietrzanie. Niestety nie chce się odpowietrzyć (za pomocą automatycznego odpowietrzania). Naczynie przelewowe przy szczycie dachu. Bojler w piwnicy. Zawór automatyczny odpowietrzający na szczycie bojlera. Raz mu tam coś zasyczało ale dalej już cisza. pompa kreci na automatycznym odpowietrzaniu ale nic. Po 20 min pojawi się błąd z informacją że pracuje na sucho. Ktoś ma może pomysł jak to odpowietrzyć? Pompa w pozycji poziomej wilo pico. Do puki nie zeszła woda w pompy to powietrze tam nie wpadało. Jest jakiś inny sposób aby to odpowietrzyć może?
odpowietrznik Opublikowano 24 Grudnia 2015 #54 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Spróbuj popuścić półśrubunek za pompą niech trochu wody się wyleje,powinna się pompa odpowietrzyć tym sposobem.
edzio Opublikowano 24 Grudnia 2015 #55 Opublikowano 24 Grudnia 2015 w którym momencie to popuścić ? jak jest załączone odpowietrzanie na pompie? zawory za pompą otwarte tak ?
odpowietrznik Opublikowano 24 Grudnia 2015 #56 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Przy niepracującej pompie Zawory otwarte
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.