Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Piec Z Podajnikiem Z Allegro Ktory ?

mperlak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja od 20.09 br. spaliłem jeden cały zasobnik - 150 kg - i troszkę z drugiego, czyli może też ze 200 kg, a grzeję całą chałupę i 300l zasobnik cwu dla 4 os rodziny, tylko na dworze ciepło jest.

Opublikowano

Od 25.09 spalilem 200kg ekogroszku z Tesco. Jest to najprostszy model palnika chyba. Producent ekocentr.

To w Tesco mozna kupic ekogroszek ?  :rolleyes:

Opublikowano

czeski - 600zl za tone

Opublikowano

faktycznie czeski..... myslalem ze to normalny czarny kamienny ale jak wysechl to kolor zrobil sie brazowy

to jeszcze zważ ten wysuszony i oceń ile zostało z deklaracji po odparowaniu wody

Opublikowano

pomijając zawilgocenie...ale cena tego czeskiego na skladzie to 500zł/tona workowany... a ludzie kupują 100zł drożej w marketach...

Opublikowano

jak bym miał płacić za czecha 600 to juz lepiej polskiego jareta...

co do godzin otwarcia - w awaryjnej sytuacji to pewnie 100kg można kupic ...

Opublikowano

No tak powoli sezon grzewczy się rozkręca na dobre. Ja jeszcze ani gram groszku nie spaliłem w swoim buderusie ale to dlatego że jest jeszcze całkiem ciepło i jedynie rozpalam pod wieczór. Wrzucam pellet ze słomy i starczy. Groszek można kupić w wielu miejscach ale nie zawsze tej samej jakości:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja kupilem jareta za 600 zl to nie nadazalem popiolu wynosic nawet juz pomijajac to, ze spiekal mi sie potwornie i niedopalal. Czeski spala sie calkowicie, w takich ilosciach jak ten jaret i mam mniej popiolu. Za to wiecej sadzy... w kazdym razie moze ten jaret to byl taki jak na plocie napisane ***? ;-)

Wiem, ze troche odgrzalem ale ja to spalam w stalkocie wiec przynajmniej jest w temacie :-)

Opublikowano

Jaret to najmniej kaloryczny a i zarazem najmniej problemowy węgiel do spalenia na retorcie także chyba to było jak na tym płocie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.