Andrzej_M_ Opublikowano 1 Kwietnia 2014 #76 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Motto Najczystszą formę energii ma energia nie zużywana. To słowa autora, który napisał mały, internetowy "Poradnik dla audytorów energetycznych" http://www.audyt-energetyczny.net/poradnik-audytora-energetycznego.php Na tych stronach, jest gdzieś informacja o sprawności spalania biomasy jako dodatku do węgla w elektrociepłowniach.
automatyk Opublikowano 1 Kwietnia 2014 #77 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 hmmm no tak chyba nie do konca jesli wezmiemy energie słoneczna która produkuje sporo ciepła ,przez to paruje woda co powoduje 96% swiatowej emisji CO2 to trza by sie zastanowić czy jest to ekologia co nie???
sambor Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor #78 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 a juz widaci słychać i mld euro wydane na ekspertyzy kiedy braknie wody w europie poprostu świat zwariował uważajcie jak za chwilę dojdziemy z ekologia do perfekcji to dojdzie temat kondensacji pary z chłodni kominowych bo mnie już to nawet nie zdziwi .... Z powodu niedoboru wody to się już przymierzają do odzysku tej pary wodnej z chłodni kominowych - będzie pełny recykling wody.
montez Opublikowano 1 Kwietnia 2014 #80 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 I nie robiłem nic, nie wdychałem dymu, popiołów, nie wrzucałem, wyrzucałem opału, tylko leżałem do góry ołówkiem i czytałem co tam na forum i w BTC słychać. A z takim antracytem to trzeba zakupić, przywieźć i przerzucić 2 tony! Wyciągać popiół, jakieś wyczystki czyścić i jeszcze 1500 zł wyszło... Masakra. Pozdrawiam. Kolego Vernal, tak się składa, że nieco ponad tonę antracytu nabyłem właśnie za ... BTC :) warto było kiedyś kupić koparki i kopać to BTC, dzisiaj warto tylko trzymać .. tak jak trzyma się złoto :)
vernal Opublikowano 1 Kwietnia 2014 #81 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 A jak antracytu w ogóle nigdzie nie było, to ja musiałem o jego import walczyć pod kancelarią premiera. Teraz to wiesz... kupujesz sobie za BTC. Ale spoko, korzystajcie do woli.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.