sebastiw Opublikowano 1 Stycznia 2014 #1 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Jak w temacie... mój piec trochę kopci i na dachu mam coraz więcej sadzy, a że dach kolor ma jasny to szybko widać brud i drażni... Pokrycie to gont bitumiczny. Jak sprawnie usunąć ten osad?
zi1bi Opublikowano 19 Marca 2014 #3 Opublikowano 19 Marca 2014 tylko myjka wysokociśnieniowa - czyściłem swój dach i komin tyle że dach kryty dachówką ale jak będziesz czyścił z tzw. "włosem" i odpowiednio dobierzesz ciśnienie nie powinno być problemów
sebastiw Opublikowano 19 Marca 2014 Autor #4 Opublikowano 19 Marca 2014 Z włosem? a jakieś środki do czyszczenia? czy sama woda?
CooleR Opublikowano 19 Marca 2014 #5 Opublikowano 19 Marca 2014 Sama woda nie wystarczy, kup środek dimmex 1 litr zrób odpowiednią proporcję, wypróbuj w niewidocznym miejscu, psikasz roztworem dimmexa z wodą chwilę czekasz, możesz użyć szczotki i jazda z myjką z włosem i długo spłukiwać. Nie doprowadzać do wyschnięcia dachu przed spłukaniem. Jak masz możliwość użycia myjki z ciepłą wodą jeszcze lepiej. Pozdraiam
sebastiw Opublikowano 19 Marca 2014 Autor #6 Opublikowano 19 Marca 2014 Dziękuję! Będę działać tylko muszę wymyślić jak doprowadzić wodę do myjki - na dach ;-)
zi1bi Opublikowano 19 Marca 2014 #7 Opublikowano 19 Marca 2014 środek który podał kolega wyżej dobry tylko nie przesadź z proporcjami ja osobiście używam szarego mydła w płynie (nie pieni się) tylko w ciepłej wodzie jest nieagresywne dla środowiska
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.