oxmerre Opublikowano 1 Grudnia 2008 #1 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Witajcie, czy macie może jakieś informacje gdzie mogę kupić pelet w woj. zachodniopomorskim? Czy jest jakiś producent peletu oprócz Barlinka i Białego Boru? A może wiecie gdzie jest najtańszy ekogroszek w okolicach Koszalina? Pozdrawiam wszystkich. Jeśli macie jakieś informacje, podajcie proszę także ceny. Cytuj
zapi Opublikowano 17 Grudnia 2008 #2 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Kupiłem pelet z Barlinka podobno jakościowo najlepszy cena 690 tona z ternsportem. Pali się ok niepokoi mnie tylko osadzanie w kotle czarnego pyłu przy groszku tego nie było, kocioł był czysty za to popiołu więcej. Innych producentów mi nie polecano. Cena groszku w mazowieckim skacze i okresowy problem z kupieniem więc przemawia to za peletem. Poproszę o info w sprawie ustawień przy paleniu peletem. Cytuj
13robert Opublikowano 28 Grudnia 2008 #3 Opublikowano 28 Grudnia 2008 69 groszy za kilogram drzewa to cena kosmiczna przypomne że niezaleznie od rodzaju drzewa ( sosna, wierzba energetyczna czy buk) jeden kilogram drzewa czyli także trocin z niego ma dokladnie taką sama kaloryczność Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi