kostuch1986 Opublikowano 5 Października 2013 #1 Opublikowano 5 Października 2013 :rolleyes: Witam Mam taki problem bo muszę oddac sterownik protona na gwarancję i szukam pomysłu jak uruchomic pompę bez sterownika żeby mi pchała wodę do układy. macie jakś pomysł ?? Pompa grundfosa. Dzieki z góry
Mirek39 Opublikowano 5 Października 2013 #3 Opublikowano 5 Października 2013 Dlaczego pompa nie podłączona do sterownika kotła ?.
sambor Opublikowano 5 Października 2013 #4 Opublikowano 5 Października 2013 No przecież pisze że oddaje sterownik do naprawy. Ma oddać z pompą? ;)
Mirek39 Opublikowano 5 Października 2013 #5 Opublikowano 5 Października 2013 Nie wiadomo dlaczego sterownik został uszkodzony a może przez pompe i dla czego zostaje oddany do naprawy ?
Mirek39 Opublikowano 5 Października 2013 #6 Opublikowano 5 Października 2013 NIe sztuka usunąć usterkę ale znaeźć przyczynę tej usterki .
Mirek39 Opublikowano 5 Października 2013 #7 Opublikowano 5 Października 2013 Pompa ma (zaciski ew. kostke przyłączeniową ) do której podłączasz trzy przewody lub dwa 1. faza 2. zero . jak jest trzeci 3.uziemienie ew. zerowanie i tyle
kostuch1986 Opublikowano 5 Października 2013 Autor #8 Opublikowano 5 Października 2013 koledzy widzę że zepsuty sterownik zrobił furore wiec napisze że nie dziala mi prezycisk plus chyba się cos zawiesiło nie wiem gwarancja to obejmuje niech naprawiają problem w tym że już staje się zimno i musze palic w piecu a instalacja nie jest grawitacyjna wiec piec mi się szybko zagotuje a pompa mi wodę fajnie rozprowadzi do instalacji a problem polega na tym czy mogę ją podłączyc bezpośrednio do gniazdka i ruszy. Nie chce oddawac pompy tez bo okaze się że sie spali cos tam w niej. Dajcie jakieś wskazówki dziękuje
Andrzej_M_ Opublikowano 5 Października 2013 #9 Opublikowano 5 Października 2013 A kto Ci będzie demontował ten sterownik z kotła ?.
kostuch1986 Opublikowano 6 Października 2013 Autor #10 Opublikowano 6 Października 2013 a jakie to ma znaczenie ?? nie w tym problem
majschi Opublikowano 6 Października 2013 #11 Opublikowano 6 Października 2013 jak podłączysz pompę bezpośrednio pod gniazdo 230v to nic się nie stanie
leszkowaty Opublikowano 6 Października 2013 #12 Opublikowano 6 Października 2013 ważne w podłączeniu zasilania do pompy jest odpowiednie przyłączenie przewodów <L> oraz <N> w w/w pompie
Andrzej_M_ Opublikowano 6 Października 2013 #13 Opublikowano 6 Października 2013 a jakie to ma znaczenie ?? nie w tym problem Znaczenie ma. Skoro pytasz, to śmiem przypuszczać, że się na tym nie znasz. Jeżeli przy demontażu sterownika trzeba bezpośrednio odłączać przewody z listwy zaciskowej sterownika, to lepiej jak to zrobi osoba, która na tym się zna. Jeżeli przy demontażu sterownika odłączasz tylko z wtyczki z gniazd komputerowych AC, to taką wtyczkę możesz podłączyć poprzez odpowiedni kabel komputerowy zasilający, na stałe do gniazda sieciowego 230V.
emus Opublikowano 6 Października 2013 #14 Opublikowano 6 Października 2013 a jakie to ma znaczenie ?? Ten kto Ci będzie demontował sterownik podłączy Ci pompę. Powiedz mu o podłączeniu pompy wcześniej Będzie potrzebny kawałek przewodu z wtyczką.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.