Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ręczne Uruchomienie Pompy

kostuch1986

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:rolleyes: Witam

Mam taki problem bo muszę oddac sterownik protona na gwarancję i szukam pomysłu jak uruchomic pompę bez sterownika żeby mi pchała wodę do układy.

macie jakś pomysł ??

Pompa grundfosa.

Dzieki z góry

Opublikowano

Dlaczego pompa nie podłączona do sterownika kotła ?.

Opublikowano

Nie wiadomo dlaczego sterownik został uszkodzony a może przez pompe i dla czego zostaje oddany do naprawy ?

Opublikowano

NIe sztuka usunąć usterkę ale znaeźć przyczynę tej usterki .

Opublikowano

Pompa ma (zaciski ew. kostke przyłączeniową ) do której podłączasz trzy przewody lub dwa 1. faza 2. zero . jak jest trzeci 3.uziemienie ew. zerowanie i tyle

Opublikowano

koledzy widzę że zepsuty sterownik zrobił furore wiec napisze że nie dziala mi prezycisk plus chyba się cos zawiesiło nie wiem gwarancja to obejmuje niech naprawiają problem w tym że już staje się zimno i musze palic w piecu a instalacja nie jest grawitacyjna wiec piec mi się szybko zagotuje a pompa mi wodę fajnie rozprowadzi do instalacji a problem polega na tym czy mogę ją podłączyc bezpośrednio do gniazdka i ruszy. Nie chce oddawac pompy tez bo okaze się że sie spali cos tam w niej. Dajcie jakieś wskazówki dziękuje

Opublikowano

ważne w podłączeniu zasilania do pompy jest odpowiednie przyłączenie przewodów <L> oraz <N> w w/w pompie

Opublikowano

a jakie to ma znaczenie ?? nie w tym problem

Znaczenie ma.

Skoro pytasz, to śmiem przypuszczać, że się na tym nie znasz.

Jeżeli przy demontażu sterownika trzeba bezpośrednio odłączać przewody z listwy zaciskowej sterownika, to lepiej jak to zrobi osoba, która na tym się zna.

Jeżeli przy demontażu sterownika odłączasz tylko z wtyczki z gniazd komputerowych AC, to taką wtyczkę możesz podłączyć poprzez odpowiedni kabel komputerowy zasilający, na stałe do gniazda sieciowego 230V.

Opublikowano

a jakie to ma znaczenie ??

Ten kto Ci będzie demontował sterownik podłączy Ci pompę. Powiedz mu o podłączeniu pompy wcześniej Będzie potrzebny kawałek przewodu z wtyczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.