ncwk Opublikowano 29 Marca 2013 #1 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Witam, Chce zamontować filtr do wody z wkładem( chyba polipropylenowym) Dafi. Na stronie są rysunki że jest mozliwość montażu pionowego. Czy ktośmontował tak i czy nie ma wtedy problemu z przepływem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kono Opublikowano 29 Marca 2013 #2 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Jezeli rozmawiamy o tych http://www.dafi-filters.com/index.php?go1=filtry_przeplywowe to ma dwa zamontowane zaraz za wodomierzem w taki właśnie sposób i wsio działa ok . To wkłady maja wpływ na przepływ wody . w zależnisci jaki wkład zamontujesz lekko to ogranicza przepływ ale nie ma żadnych problemów . Zresztą filtr wyłapując zanieczyszczenia ogranicza przepływ coraz bardziej wiec po jakims czasie wymieniasz wkład maks czas wymiany to chyba pół roku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kono Opublikowano 29 Marca 2013 #3 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Przepraszam ,ale nie doczytalem (zmeczenie po pracy ) z tym sposobem montazu pionowym . Mam zamontowane w poziomie ale wydaje mi sie ,że z przepływem nie bedzie problemu bo chodzi tylko o odwrócenie zasialani a przeceiż otwór w korpusie filtra (zasilający ) pozostaje takiej samej srednicy . Ja bym zamontował nawet pionowo jezeli jest taka potrzeba . Jeszcze raz przepraszam za móją nieuwagę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CooleR Opublikowano 29 Marca 2013 #4 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Mam 1 filtry 10 cal zamontowane pionowo. Budowa filtra jest tak skonstruowana że nie ma najmniejszego problemu z przepływem. Na koniec jeszcze jeden pozytywny aspekt montażu w pionie, mianowicie wymiana wkładu, jest sucho. Przyznam szczerze, że nie wpadłbym na pomysł montażu w POZIMIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ncwk Opublikowano 29 Marca 2013 Autor #5 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 No bo właśnie mam rure wodną pionową i nie chciałem robić jakiś obejść żeby filtr zrobićw poziomie, a na zdjęciu narysowali że wystarczy obrócić tą część z króćcami przyłączeniowymi. Jakto wymiana jest na sucho?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CooleR Opublikowano 30 Marca 2013 #6 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Jakby go nie zamontował to woda przejdzie przez filtr, ale w poziomie może być problem odpowietrzenia filtra. Wymiana na sucho tzn że nie oblewasz się wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.