rafalrr Opublikowano 11 Grudnia 2012 #1 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam przedstawiam schemat mojej instalacji i proszę o pomoc. Po pierwsze jak to wygląda bo grzać grzeje dobrze tylko groszku idzie masa ale o tym w innym temacie. Gdzie tu wstawić zawór 4D- instalator niby miał zostawić miejsce czy coś przygotować pod ewentualny montaż zaworu i zrobił to za pompą zasilającą ale wasze opinie będą wskazane Mam nadzieję ,że nic nie poplątałem z instalacją bo rysowałem z głowy. POZDRAWIAM i czekam na odpowiedzi. Cytuj
rafalrr Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor #2 Opublikowano 11 Grudnia 2012 oczywiście poprawka do zaworu 3D dochodzi woda z powrotu:) Cytuj
rafalrr Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor #3 Opublikowano 12 Grudnia 2012 No nikt nie chce mi podpowiedzieć czy wszystko ok z tą instalacją? Cytuj
beneko Opublikowano 14 Grudnia 2012 #4 Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) w zasadzie dobrze, chaotycznie ale...., dodaj zawory zwrotne na powrotach, do ładowania cwu termostat różnicowy, na grzejniki głowice termostatyczne, termostat do zaworu 3d i powinno hulać :) a no i piec tu starczy najtańszy sterownik z obsługa 1 pompy. PS nie przyłożyłeś się do rysunku to i chętnych do odpowiedzi nie za dużo, btw jest to dość prosty układ do podłączenia a wujek google pod hasłem "schemat instalacji zaworu 3d" po kliknięciu na grafika daje dość sporo odpowiedzi :) nie mniej Pozdrawiam Edytowane 14 Grudnia 2012 przez beneko Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi