Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaką długość ma pętla na zdjęciu pierwszym? Czy podłogówka była przeliczona? Zrób zdjęcie rozdzielacza.

Opublikowano

Witam zdjęcie nr . 6 brak dylatacji , a jak to jest tak że ten sam obwód jest w jednym pomieszczeniu i drugim to do poprawy ( na zdjęciu nie za bardzo widać , może rozrysuj jak masz podzielone obwody względem pomieszczeń )

PS. plusik za estetykę

Opublikowano (edytowane)

Dylatacja jest wszędzie zdjęcia były robione przed dwa obwody są takie same ponieważ są identyczne pokoje .długość pętli nie przekracza 100 metrów . Grubość izolacji to 0,3mm folia , 9 cm styropianu i 3cm ekran ze styropianem ? całość 12cm ,cała instalacja na piętrze. Pętle mają rostęp co 15cm zalewać będę wylewką Anhydrytowe 5cm

Zastosowałem taki układ

Rozdzielacz Kan 77A.

- regulator nadrzędny CF-MC

-antena zewnętrzna do regulatora CM-MC

-regulator pokojowy CF-RS

-Napęt termiczny TWA-k

-pilot do sterowania CF-RC

Wszystko zgrałem również pod system fibaro

Edytowane przez popus80
Opublikowano

No to jak mamy ocenić jak zdjęcia były robione przed . ?? dylatacja jest jednym z ważniejszych rzeczy przy robieniu podłogówki .

Opublikowano (edytowane)

są to obwody zasilania pokoji a delaktaci niema w tym miejscu bo nie czeba ( tak stwierdził ten co bendzie wylewał ) wylewke Anhydrytowa . I tak jak pan skazał jest tam rożdzielacz

Edytowane przez popus80
Opublikowano

są to obwody zasilania pokoji a delaktaci niema w tym miejscu bo nie czeba ( tak stwierdził ten co bendzie wylewał ) wylewke Anhydrytowa . I tak jak pan skazał jest tam rożdzielacz

Witam , jak tak stwierdził to będziesz miał kogo obciążyć kosztami jak płytki popękają lub podłoga drewniana się rozejdzie ( najlepiej niech Ci to da na piśmie to zobaczysz że zmieni zdanie )

Opublikowano

Faktura za pewnie obejmuje tylko wylewkę, ale tutaj popieram tego wykonawce - dobra wylewka anhydrytowa na dobrym podkładzie z twardego styropianu nie pęknie - sam mam taką - lane powierzchnie 2x150m2

bez dylatacji, tylko izolacja od ścian.

U mnie tak robili: wylewka Agilia

Pozdr.

Ps Wylewki zaleca się robić przy temp plusowych a idzie mróz.

post-18578-0-17900500-1354631026_thumb.jpg

post-18578-0-52130900-1354631180_thumb.jpg