Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pompa Ciepła Na Żywo - Podgląd- Wizualizacja

maryusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do jakiej temp zewnetrznej jesteś wstanie nią grzać ,nie chodzi o zrodło a straty budynku

bo widze że max na grzejniki 38st czy to jeszcze wystarcza czy juz wspomagasz ???

Twoja już poległa, czy jeszcze walczy?
Opublikowano

działa bez problemu tylsko wspomagam grzałką bo zapotrzebwanie jest wyzsze od mocy nominalnej wiec pyka sobie grzałeczka 900W zeby podniesc temp do 45st na grzejniki bo 38-43st to troszke mało zeby utrzymac 23st a spadek temp do 22st to juz jest szum w domu .....

Opublikowano

przezyje , mam jesszcze kocioł HG ktory moge odpalić

Opublikowano

generalnie paramety po wyłączeniu grzałki mam takie ja u Ciebie na wizualizacji ,pobor aktualny 2840W temp zewnetrzna -12st  ile wychodzi z pompy na zewnaztr to nie bede ryzykował bo wiatrz taki że 3 m dalej sie tuje uginają hehe

Opublikowano

tak ,w tej chili grzeje sie cwu  temp czynnika 73st ,temp wody ładujacej 53st cwu 42st zachwile pojdzie w CO

Opublikowano

Mam pytanie jak zrobić taką wizualizację tzn. jak podłączyć elektronikę kotła do strony internetowej?

Fajnie było by mieć coś takiego i zdalnie sobie obserwować

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

no samsung na to pozwala i w kazdej chwili moge robić co chce z temp w domu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ale to już mówisz o rozwiązaniach smart na poziomie inteligentnego domu, czy po prostu o aplikacji dedykowanej pod pompę ciepła?

Opublikowano

aplikacja samsung ,mozesz nia sterować wszytko co w domu masz samsunga i ma wifi lub inną łączaśc z siecią domową

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a to bardzo dobre rozwiązanie. podejrzewam, że obecnie co raz więcej urządzeń w sensie pomp ciepła można w ten sposób sterować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.