nori76 Opublikowano 15 Października 2012 #1 Opublikowano 15 Października 2012 Czy ktoś mógłby udzielić informacji, czy bez odkręcania mechanizmu gazowego można zawór ten wyjąć? Czy komuś to się udało? Cytuj
Mushasi Opublikowano 18 Października 2012 #2 Opublikowano 18 Października 2012 raczej niemożliwe Cytuj
Mushasi Opublikowano 18 Października 2012 #3 Opublikowano 18 Października 2012 Pytanie tylko co się wydarzyło Cytuj
nori76 Opublikowano 18 Października 2012 Autor #4 Opublikowano 18 Października 2012 Raczej nic szczególnego, przypuszczalnie zanieczyszczenia, muszę go wyczyścić a bez wyjęcia go ciężko. Jednak kiedy zobaczyłem, że mechanizm gazowy wręcz uniemożliwia dostęp do niego to się powstrzymałem bo może jest sposób ale widzę że ..... A objawy?, Terkotanie przy zakończeniu poboru CWU kiedy kociol przełącza się na CO Cytuj
Mushasi Opublikowano 18 Października 2012 #5 Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) W Saunier Duval ten element jest niestety najsłabszym punktem . Gdybyś był zmuszony do wymiany to radzę zakupić cały kompletny zawór bo sam silniczek krokowy jest droższy i to zdecydowanie od kompletnego zaworu trójdrogowego. Edytowane 18 Października 2012 przez Mushasi Cytuj
nori76 Opublikowano 18 Października 2012 Autor #6 Opublikowano 18 Października 2012 i na dodatek tak fatalnie umiejscowionym :( Cytuj
Mushasi Opublikowano 18 Października 2012 #7 Opublikowano 18 Października 2012 Nie musisz mi tego tłumaczyć mam dziesiątki telefonów w tym temacie jak spada temperatura na dworze , nie tylko z tej firmy . Cytuj
nori76 Opublikowano 18 Października 2012 Autor #8 Opublikowano 18 Października 2012 Gdybyś był zmuszony do wymiany to radzę zakupić cały kompletny zawór bo sam silniczek krokowy jest droższy i to zdecydowanie od kompletnego zaworu trójdrogowego. Dzięki za poradę jednak mam nadzieję, że krokowy jest "si" skoro go słychać, a coś mu stawia opór i to coś się uda wyczyścić/naprawić. Cytuj
Mushasi Opublikowano 18 Października 2012 #9 Opublikowano 18 Października 2012 Niestety moga to być osady i inne brudy z instalacji , kiedyś trafiłem u klienta lut z instalacji miedzianej który skutecznie zablokował trójdrogowca. Cytuj
Mushasi Opublikowano 18 Października 2012 #10 Opublikowano 18 Października 2012 są środki chemiczne do zabezpieczania instalacji i czyszczenia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi