Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wzmacniacz Kaloryfera Radiator Booster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Daje dużo więcej kurzu w powietrzu + dodatkowe koszty zakupu samego urządzenia oraz energii el zużytej podczas pracy.

Każdy grzejnik jest tak zaprojektowany, że sam naturalnie wymusza ruch powietrza wokół siebie.

Ponadto to urządzenie dmucha w dół , przeciwnie do ruchu ciepłego powietrza, czyli wyłączone hamuje ruch powietrza i grzanie a włączone pobiera prąd i też hamuje naturalny ruch powietrza.

Nie kupować, nic nie daje, no chyba że ktoś chce mieć satysfakcję że nikt we wsi takiego nie ma. :P

Opublikowano

jednym słowem bzdura miesiąca ,ktoś kto to wymyślił to nie pojęcia o ogrzewaniu

Opublikowano

W tym wykonaniu faktycznie może nie zadziałać.

Widziałem takie rozwiązania fabryczne, które działały - wspomagały konwekcję.

Moje rozwiązanie też działało, ale ja miałem je zamontowane pod grzejnikiem i pchało powietrze do góry - wentylatorem o mocy ok. 1 W (a może 3 W?). Prawie nie czuć było, że to dmucha. Mam wrażenie, że moc oddawana przez grzejnik była lekko większa, a różnica temperatur na różnych wysokościach pomieszczenia (3,1 m!) zmniejszyła się w wyniku lepszego mieszania. U mnie powód zastosowania (poza zwiększeniem oddawanej mocy i wymuszeniem ruchu powietrza) był jeszcze jeden: firanka. Po zastosowaniu kierownicy na górze grzejnika, ciepłe powietrze mogło łatwiej się przez nią przebić.