muchrem Opublikowano 14 Kwietnia 2012 #1 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Tak jak w temacie. Mam grzejniki panelowe zasilane od dołu. Ostatnio zdejmowałem grzejnik i odciąłem zasilanie grzejnika na tej złączce. Po ponownym podłączeniu cieknie we wskazanym miejscu czyli przy elemencie który obracamy aby odciąć wodę. Należy wymienić cały moduł czy coś można zrobić z tym co mam? Cytuj
adamasz Opublikowano 15 Kwietnia 2012 #2 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 ...Należy wymienić cały moduł czy coś można zrobić z tym co mam? Zwykle cieknie na O-ringu, który jest do wymiany tylko na sucho(sucho w rurach dolotowych, nie tylko w panelu). Czyli kończysz sezon, spuszczasz wodę do poziomu zaworu (dobrze jest mieć manometr w kotłowni: 10m wys.H2O=1Bar) i po odkręceniu złączek demontujesz część wg przekroju od producenta na necie(jeszcze tylko kupić o-ring jaki trzeba). Jak się nie uda(korozja lub zła jakość), to zawsze można podmienić zawór na nowy. Jeśli na gwarancji, to możesz spróbować reklamować u sprzedawcy/producenta... Cytuj
muchrem Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor #3 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Mam zaworki odcinające przy rozdzielaczu więc nie muszę spuszczać wody. Odkręcę to przyłącze i zobaczę czy jest jakoś rozbieralne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi