Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Najleprze Kotły Na Groszek,miał Itp. Z Sterownikiem , Dmuchawą ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

co jest waszym zdaniem b.dobre a co jest szitem z kotłów na miał groszek itp. ale z sterownikiem i dmuchawą , oczywiście uwzględniając cenę zakupu do jakości, stałopalności itp. ?????

Edytowane przez jabcok007
Opublikowano

Ile osób, tyle opinii. Ja sobie chwalę swój zasypowy SAS NWT, ktoś inny mnie zjedzie, że marnuję opał używając dmuchawy i dałem się nabrać na marketingowe cyrki handlowców, innemu przeszkadza dziura nad pierwszą przegrodą... Poczytaj to forum, zobacz, jakie kotły sprawiaja najczęściej kłopoty i będziesz miał rozeznanie. Osobna kwestia to jakość zakupionego paliwa i warunki kominowe, bo u każdego jest inny dom, i polecając komuś kocioł, który u nas działa super, możemy temu komuś zrobić niezły bigos - bo podłączy go do kanału 14x14 a wymagane 17x17 - no ale to tylko 3 cm... A potem sadza obrasta i fuka dym, nie osiąga temperatury...

Podsumowując: dla mnie dobrym wyborem był zakup kotła SAS i jedne znajomy widząc go w "akcji" też chce taki. A to Polska właśnie...

Opublikowano

co jest waszym zdaniem b.dobre a co jest szitem z kotłów na miał groszek itp. ale z sterownikiem i dmuchawą , oczywiście uwzględniając cenę zakupu do jakości, stałopalności itp. ?????

Sorki, ale na prawdę chciałbyś streszczenia 20% forum w jednym poście? To nie możliwe. Czytaj, czytaj, czytaj...

Opublikowano

Ja również muszę pochwalić kotły SASa. Posiadam model UWT ze sterownikiem ST85 zPid. Palone od góry przy ostatnich mrozach stałopalność 24h przy zasypie paliwa ok. 30-35 kg. Paliwem podstawowym węgiel sortymentu Orzech II, w przyszłym sezonie planuję groszek.