suicone Opublikowano 11 Lutego 2012 #1 Opublikowano 11 Lutego 2012 Witam, mam taki problem. Przyjechałem dzisiaj do wynajmowanego mieszkania i dwa grzejniki nie grzeja, tzn u mnie w pokoju i kuchni, a w łazience i pokoju współloaktorów grzeje. Ogrzewanie jest gazowe. Piec cały czas właczony. Próbwałem odpowietrzyc grzejnik, ale poleciało troche wody i potem długo nic. W takiej sytuacji pytam się co mogę zrobić. Wydaje mi sie, ze grzejniki oba zamarzły bo były zakręcone przez 2 dni Cytuj
grzeg Opublikowano 11 Lutego 2012 #2 Opublikowano 11 Lutego 2012 jesli poleciało trochę wody to chyba nie zamarzniete? a jesli zamarzniete to obserwuj, bo jak rozmarzną to moze pojawic sie przeciek. az tak się wychłodziło to mieszkanie? Cytuj
domin75 Opublikowano 11 Lutego 2012 #3 Opublikowano 11 Lutego 2012 (edytowane) Wystarczy, że rurki prowadzone są w ścianie, która słabo izolowana z zewnątrz przemarzła i problem gotowy. Jakie rurki ? z jakiego materiału? Edytowane 11 Lutego 2012 przez domin75 Cytuj
suicone Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor #4 Opublikowano 11 Lutego 2012 No własnie poleciało moze pół szklanki tej wody, z grzejnika w kuchni w ogole woda nie wyleciało... a rury sa w scianach Cytuj
suicone Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor #5 Opublikowano 11 Lutego 2012 Niestety tego nawet nie wiem;/ wiem tylko, ze w scianie sa Cytuj
domin75 Opublikowano 11 Lutego 2012 #6 Opublikowano 11 Lutego 2012 Proponuję odkręcić zawory grzejników i czekać na zapowiadane ocieplenie. Skoro rury w ścianie a mieszkanie wynajmowane, płynąca woda powinna rury rozmrozić w końcu, a co dalej to się okaże ? ewentualną usterkę będzie musiał usunąć właściciel mieszkania. Nic ciekawszego w tej sytuacji nie wymyślisz. 1 Cytuj
suicone Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor #7 Opublikowano 11 Lutego 2012 Czyli to wina własciciela ze rury słabo były izolowane tak? Bo mam nadzieje, że spróbuje coś zrobic, a nie zwali wine na mnie i nawet nie kiwnie palcem;/ Cytuj
domin75 Opublikowano 11 Lutego 2012 #8 Opublikowano 11 Lutego 2012 To, że zakręciłeś zawory wiesz tylko TY ;) . Cytuj
suicone Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor #10 Opublikowano 12 Lutego 2012 Raczej nie moja tylko współlokatora... jak ja wyjeżdzałem grzejnik był odkręcony... Cytuj
amber36 Opublikowano 12 Lutego 2012 #11 Opublikowano 12 Lutego 2012 Kolego , farelka i rozgrzewaj grzejnik i ścianę jest szansa że szkody mogą być małe lub wcale , czekanie do odwilży to szukanie kłopotów :ph34r: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi