Gabriel Opublikowano 15 Września 2008 #1 Opublikowano 15 Września 2008 Witam! W jakie grzejniki warto zainwestować? Mam obecnie stare żeliwne gzrejniki i chce je wymienić na coś nowego, nie cieknącego i z termolegulatorami. Zastanawiam się czy lepiej wziąć gzrejniki płytowe typu http://www.muratordom.pl/images/niezbedne_...zejniki_rys.jpg jeżeli tak to jakiej firmy lub żeberkowe http://www.allegro.pl/item436704924_grzejn...na_zeberka.html - TO NIE JEST REKLAMA TYLKO PRZYKŁAD, WYGLĄD. Które bedą lepsze, jakiej firmy, co polecacie?? Jakiej firmy termolegulatory do tego? Cytuj
StefanBud Opublikowano 15 Września 2008 #2 Opublikowano 15 Września 2008 Witam A nie lepiej stare wypiaskować, naprawić przecieki i pomalować. Nie ma nic lepszego niż grzejniki żeliwne. Może tylko że nie wyglądają nowocześnie. Pozdrawiam Cytuj
Gabriel Opublikowano 15 Września 2008 Autor #3 Opublikowano 15 Września 2008 Sam nie rozkręce gzrejnikow i nie naprawię tego kompletny brak czasu. Piaskowanie tez kosztuje. Myslę, ze naprawa starego żeliwnego bedzie kosztowo podobna do kupna nowego. Jestem zdecydowany na nowe grzejniki przynajmniej 3 z 8 które ciekna i naprawa nie wchodzi w grę. Do tego zakup zaworów. Cytuj
adam Opublikowano 15 Września 2008 #4 Opublikowano 15 Września 2008 Którekolwiek wybierzesz,będą dobrze i tak samo sprawnie ogrzewać dom.Tu niech decyduje twój gust i zasobność portfela. Żeberkowe z aluminium są tańsze i mają jeden niezaprzeczalny plus-gdyby okazało się,że w pomieszczeniu jest za zimno,zawsze można dokręcić parę żeberek. Noooo.....,może jedynie uważaj na chińskie,choć nie wszystkie są dziadowskie. Cytuj
Neo Opublikowano 17 Września 2008 #5 Opublikowano 17 Września 2008 Muszę się zgodzić z ostatnim zdaniem, ostatnio oglądałem Invena i nie było to aż takie dno jak wcześniej oglądane aluminiaki. Tylko, że dopłacając 2 zł do żeberka kupisz już włoskie. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi