garczu Opublikowano 21 Października 2011 #1 Opublikowano 21 Października 2011 Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak oceniacie prace mojego instalatora. Czy Waszym zdaniem dobrze podłączył mój piec SAS NWT 17kW. Puki co nie mam zasobnika. Planuje podłączyć. Cytuj
spidoman Opublikowano 21 Października 2011 #2 Opublikowano 21 Października 2011 (edytowane) Kotłownia raczej wysoka, w sprawie instalacji nie jestem fachowcem , ale nie będzie problemów z czyszczeniem od góry wymiennika? A tak z ciekawości, zawór różnicowy może być w poziomie? Edytowane 21 Października 2011 przez spidoman Cytuj
sambor Opublikowano 21 Października 2011 #3 Opublikowano 21 Października 2011 Witam Zawór różnicowy kulowy tylko w pionie, filtr przed pompą tylko w poziomie. Pozdrawiam Cytuj
garczu Opublikowano 22 Października 2011 Autor #4 Opublikowano 22 Października 2011 (edytowane) Dlaczego ten zawór różnicowy może być tylko w pionie? Producent podaje pion i poziom. Myślałem, że kule dociska ciśnienie wody a nie jej ciężar. No i chciałem zachować grawitacje, a w pionie nie ma gdzie wpiąć.. instrukcja.pdf Edytowane 22 Października 2011 przez garczu Cytuj
grzeg Opublikowano 23 Października 2011 #5 Opublikowano 23 Października 2011 skoro producent twierdzi że można to niech bedzie,ja bym sie go zapytał jak ma się odpowietrzać ten bajpas z pompą? Cytuj
garczu Opublikowano 2 Listopada 2011 Autor #6 Opublikowano 2 Listopada 2011 Na pompce jest odpowietrznik. Jeszcze może coś o zaworze 3d. Takie umiejscowienie ma ponoć służyć ochronie kotła. ??? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi