lestat125 Opublikowano 18 Października 2011 #1 Opublikowano 18 Października 2011 Witam. mam problem nietak dawno spuszczałem wode z instalacji ponieważ poprawiałem spawy na rurkach ponieważ przeciekały. po nalaniu na nowo wody w kilku grzejnikach grzeje mi tylko kilka żeberek(grzejniki są w miare nowe, aluminiowe bodajże) odpowietrzałem grzejniki - lecz instalacja jest ciut stara i odpowietrzacze mam .... powiedzmy że na trójniku wbudowanym do instalacji a nie jak to teraz sie robi na grzejnikach. Ma ktos może jakiś pomysł co moze być tego powodem?? Zastanawiałem sie nad wbudowaniem dodatkowych odpowietrzaczy za ostatnim żeberkiem - czy to może cos pomóc?? Cytuj
Hermogenes Opublikowano 18 Października 2011 #2 Opublikowano 18 Października 2011 Witaj za 15 zeta w sklepie kupisz odpowietrzacze "automatyczne" wkręcane w miejsce korka ostatnie żeberko góra.poz Hermogenes Cytuj
mac65 Opublikowano 18 Października 2011 #3 Opublikowano 18 Października 2011 (edytowane) Zamknij zawór na grzejniku i lekko popuść śrubunek przy zaworze ,woda z powrotu wypchnie powietrze przez śrubunek , jak już poleci sama woda to dociągnij śrubunek i po sprawie. Pod spód jakieś naczynie żeby nie narobic bałaganu . I to powinno wystarczyc do nastepnego spuszczania wody :) Edytowane 18 Października 2011 przez mac65 Cytuj
lestat125 Opublikowano 18 Października 2011 Autor #4 Opublikowano 18 Października 2011 dziekuje bardzo:) pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi