Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pare lat temu mój ojciec postawił w dużym pokoju kominek na miejscu pieca kaflowego , kominek w rogu pokoju, duży , otwarty .. jednak z biegiem czasu okazało się ze kominek nie jest w stanie ogrzac pokoju ok 50m2.. dom jest stary , nie ocieplany , grube poniemieckie mury KOminek pochłania hektary drzewa.. a efektów nie ma . co gorsza wydymia się i kopci cale pomieszczeni . CO gorsze jest u nas w domu małe dziecko , mój 5 letni brat , i śpi własnie w tym pokoju z ojcem (matka zmarła niedawno ;/) z myslą nim , z myslą o ojcu i pozostałej 3 mojego rodzeństwa.. szukam pomocy .Jeżeli ktoś mialby .. stary , urzywany , ale sprawny i nie potrzebny wkład kominkowy . Z chęcia przyjmiemy, Ewentualnie za nie duża cenę.. myslę ze taki wklad kominkowy rozwiazal by problem , nie wydymialo by sie , kominek był by bezpieczniejszy .. i możliwe ze efektywniejszy . Niestety nasza sytuacja materialna nie pozwala nam na zakup nowego ;/.

Jeżeli jest osoba która mogła by nam w jakiś sposob pomoc .. proszę o kontakt.

Nazywam się Radek, mam 18 lat , mieszkamy w okolicach Złotoryji (dolnyśląsk)

tel:725399836

gg:23534563

e-mail: radekradek16

pozdrawiam

Edytowane przez radekradek16
Opublikowano

Trzeba najpierw określić jaki to miałby być wkład, co to daje i generalnie co jest najlepsze w takiej sytuacji.

Może ktoś, kto się na tym zna, określi to lepiej.

No i z tym dymem, to radzę odpowiedzieć koledze mma, bo to chyba od wkładu nie zależy. ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano

komin byl czyszczony, okna dzwi szczelne, moze tez dlatego az tak dobrze nie ciagnie, a dym poprostu przy rospalaniu czasami sie cofa, jak sie zapali to juz daje dobrze, kominek postawiony jest z cegły , co prawda daje dobrze cieplem.. ale tego ciepla nie trzyma ! .. jakmim drzewam ? praktycznie każdym, troche owocowym, potoczne ,,twarde,, dab , lipa.. sosna 9do rozpalki.. no.. no kazde drzewo sie pali.. tylko ja zauwarzyłem .. ze tego drzewa ZA DUZO IDZIE ! za duzo... nie potrafi okreslic dokladnie ile metrow poszlo przez zime.. ale duzo.. jaki wklad ? ja sie dobrze na tym nie znam .. ale jakis wiekszy zeby mogl ogrzac taki pokój.. zaraz poczytam na internecie ile mogl by miec minimalnie KW

Opublikowano

Radek pamietaj że w pomieszczeniach gdzie jest piec , kocioł lub kominek musi być dopływ powietrza z zewnatrz inaczej można się zaczadzić!!!!!

Czy chcesz zastosować wkład kominowy z płaszczem wodnym?