Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pod haki wierci sie otwory w stropie np na 4 cm głebokości.

dłógosc 4cm+gróbosc styro+1cm zapasu na gróbośc ruski

Jesli masz 8 to głebsze owwory wiercisz

2 cm styropianu to zdecydowanie mało,ugnie sie i zostanie troche ponad 1 cm 3cm (jesli ponizej jest pomieszczenie ogrzewane)

centymetr z wysokosci napewno nie obnizy mieszkania,natomiast znacznie ograniczy przenikanie ciepła(grzanie sropu ponizej

Jeśli jednak musi byc 2 cm to wiercisz otwory w posadzce poprzez ekran oraz styro

Opublikowano

2cm, bo ja juz jedną warstwę 5cm styropianu mam (tylko ze nie ciągłą, bo tylko miedzy dwuteownikami zbrojenia i niestety sciennego) i na tym kiepeska 5cm wylewka.

twardy podłogowy styropian się ugnie az dwukrotnie?

Opublikowano

na 10 cm ugina sie przecietnie około 1 cm wiec licze ze 10 procęt.

Błędem moim zdaniem jest dawanie miekkiego sterpianu w otwoty

Prosze o zdjęcie posadzki,jesli to nie osiadzie równo to posadzka popęka

5 cm wylewki???

Po wylaniu posadzka moze popękac,puzniej ciecie łaczenie na haki i epoksydowa zywicę lub spekane płytki

Opublikowano

wiem ze miekki styropian to był błąd i popękała wylewka post-25044-0-37475100-1296230117_thumb.jpg, ale to tescie kilka lat temu go popelnili, a teraz nie pozwalaja nawet skuć i zrobić poządnie.

wiec pozostaje mi położyc cienką warstwe styropianu, folie i wylać kolejna warstwe wylewki (mysle o anhydrytowej) na tamtą.

Opublikowano

Jesli nie skujesz starej to zapomnij o tym ze nowa nie popeka.Mozesz tez próbowac sklepic stara zywica epoksydowa.Po zdjeciu widze ze na niewiele jednak to pomoze.

Czy musi byc tam podłogówka??,jesli nie to sa inne rowiazania.