montez Opublikowano 12 Listopada 2010 #1 Opublikowano 12 Listopada 2010 Moje pytanie - dla sterownika czy ktos z Was ma PLUM 800 ten nowy fuzzy jaki jest czas przerwy ?? Drugie pytanie dot sterwnika Econo Premium Lang Kostrzewa albo inne sterowniki jaki czas przerwy - tzn jesli cykl podawania jest np 5s to wiadomo ze czas przerwy musi byc krotki, wiec prosze podawac czas podawania to sobie zrobie stosunek:)) u mnie jest czas podawania = 54sek dla pelnego obrotu - no taka uroda tłoczyska :( Mam problem ze sterownikiem oryginalnym Lazar 21kW Recalart, chodzi toto w caly swiat, na piecu rosnie temperatura, zawor 4d sie zamyka.... rosnie z 5 stopni, to pogodowka nie otwiera 4d bo na dworze +10 st.C. no i co z tego? jesli temp na kotle nie spada to powinien sie otwierac a co najwyzej troche przymykac az temp zacznie spadac... to sterowanie jest ... moim zdaniem kiepskie... Czas przerwy 4 minuty to za malo dla dobrego paliwa - groszku pow. 26kJ -26kJ /kg i .. antracytu (przy podawaniu wiekszej porcji w ciagu 30s = polowa cyklu podawania =sam czas dosuwu/ zasuwu podajnika az do domkniecia) Podajcie, prosze pare przykladow i jakies uwagi to sie rozeznam czy musze sie tego pozbyc na serio czy moze sa jakies plusy? Cytuj
xhumungus Opublikowano 12 Listopada 2010 #2 Opublikowano 12 Listopada 2010 W sterowniku st-40 można ustawić maksymalny czas przerwy podawania 90minut jeśli o to pytasz. Cytuj
montez Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor #3 Opublikowano 12 Listopada 2010 wlasnie o to mi chodzi, bo straszna kaszanke mi wcisneli Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi