Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Poszukuję osób, które użytkują tego rodzaju piece z podajnikiem ślimakowym. Zainstalowałem dopiero dwa dni temu i nie mam pojęcia jak go doże ustawić (nadmuch, czasy przerw itp.). Oglądałem film zamieszczony na tym forum i tam jest wielki ogień. U mnie niestety jest malutki i nie wiem co powinienem zmienić. Bardzo proszę o odzew osoby użytkujące podobne kotły. Podaje link do strony na allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=1218662749 .

Opublikowano

Witam. Dodam, że jak wczoraj na noc nastawiłem to rano zobaczyłem, że kocioł cały czas pracował na full, bo nie mógł uzyskać temperatury (spalił prawie dwa worki groszku). Teraz jest trochę lepiej.

Opublikowano

Witam.

Pewnie coś masz źle z ustawieniami, że ci Brucer tyle spala.

Ale inna sprawa to taka, że kupiłeś kocioł z rusztem wodnym.

Takie kotły to chwyt marketingowy, a producenci bazują na niewiedzy kupujących.

Opublikowano
Witam.

Pewnie coś masz źle z ustawieniami, że ci Brucer tyle spala.

Ale inna sprawa to taka, że kupiłeś kocioł z rusztem wodnym.

Takie kotły to chwyt marketingowy, a producenci bazują na niewiedzy kupujących.

Witam. Dzięki za zainteresowanie. Zmieniłem ustawienia po poczytaniu trochę więcej na tym forum. I już tak nie spala. Jednak czytałem, że innym użytkownikom kotłów pali się na całej powierzchni paleniska, a u mnie tylko na środku i nie wiem dlaczego tak jest. Proszę o info co to jest "Brucer". Ten rusz wodny to w czymś przeszkadza?