awysoki Opublikowano 18 Października 2010 #1 Opublikowano 18 Października 2010 Panowie , do załączonego schematu muszę jeszcze podłączyć bojler dwupłaszczowy 100l. Proszę o podpowiedz gdzie konkretnie się z nim wpiąć . Dziękuję za wszystkie sugestie . Piec Zębiec 6kw , podłogówka 3 obwody w sumie ok. 23m2 Cytuj
Marek Opublikowano 18 Października 2010 #2 Opublikowano 18 Października 2010 ten schemat to jest przyblizenie montazowego czy zagmatwany ideowy ?? bo w obu przypadkach jest bezsensownie namalowane Cytuj
awysoki Opublikowano 18 Października 2010 Autor #3 Opublikowano 18 Października 2010 Jeden z kolegów z tego forum mi taki schemat na moją prośbę narysował . Jeżeli coś jest żle to mogę prosić szanowne grono o pomoc , jak to wszystko podłączyć . Cytuj
JarekLub Opublikowano 18 Października 2010 #4 Opublikowano 18 Października 2010 Nie wiem po co Ci cały ten zestaw z pompą opisaną jako 19 i nie jestem przekonany czy nie będzie to się "gryzło" z drugą pompą. W zasadzie stosuje się pompy albo na obiegu zasilającym, albo na powrotach, tutaj jakoś dziwnie. Najprościej wpiąć się będzie przed 3D tuż za wyjściem z kotła, tylko nie zapomnij o zaworach zwrotnych. U mnie działa w ten sposób, ale znawca nie jestem. Pozdro j Cytuj
yozik Opublikowano 18 Października 2010 #5 Opublikowano 18 Października 2010 Wepnij bojler w szereg obiegu kotłowego. Temp. załączania pompy kotłowej ustaw tak żeby jeszcze coś ciepła w bojlerze zostało jak w piecu wygaśnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi