manio1977 Opublikowano 5 Września 2010 #1 Opublikowano 5 Września 2010 Witam zamierzam kupić kocioł na paliwa stałe węgiel,drewno. Zastanawiam się na d kotłem firmyZĘBIEC,RED,HEITZETECHNIK(może macie inne propozycje). Czy lepszy jest z nadmuchem czy wystarczy miarkownik ciągu. Cytuj
Neo Opublikowano 5 Września 2010 #2 Opublikowano 5 Września 2010 Zębiec KWP z miarkownikiem ciągu. Bardzo solidny kocioł no i pewny serwis. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Hydra1976 Opublikowano 6 Września 2010 #3 Opublikowano 6 Września 2010 W cenie do 4 tys masz do wyboru, albo prosty kocioł z nadmuchem albo z miarkownikiem dobry. Jeśli z miarkownikiem, a na drewno to wystarczy to polecam albo SASa z dolnym spalaniem albo Cichewicz Ultima II - ten drugi wiem, ze sporo produkowanych jest na export a tam tylko drewnem palą Cytuj
wroni Opublikowano 6 Września 2010 #4 Opublikowano 6 Września 2010 spójrz na to znajomy robi pojedyncze sztuki takiego kotła, zrobił już 10 takich kotłów i z tego co wiem sam w takim pali: http://allegro.pl/kociol-kociol-piec-ze-st...1220472522.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi