tomasz92pl Opublikowano 26 Lipca 2010 #1 Opublikowano 26 Lipca 2010 Witam chciałbym was poprosić abyscie przedstawili mi jakiś dobry schemat podłączenia instalacji co w której znajdował by się kocioł na węgiel bez podajnika zawór trójdrogowy oraz bojler dwupłaszczowy następnie grzejniki na piętrze będą rozprowadzone z trójników rurą pex a pietro wyżej będzie rozdielacz do grzejników na tym piętrze bardzo prosiłbym o pomoc ponieważ nie mam w tym doswiadczenia a chciałbym to dobrze zrobić bardzo proszę o jakiś schemat i porady z góry dziękuje. Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 27 Lipca 2010 #2 Opublikowano 27 Lipca 2010 Przyjęte jest na forum, ze każdy sam przygotowuje schemat i przedstawia do oceny i ewentualnej korekty. Można tez korzystać z zamieszczonych wcześniej schematów. Cytuj
tomasz92pl Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor #3 Opublikowano 27 Lipca 2010 Witam więc zamieszczam swój schemat i proszę o opinie na jego temat. Cytuj
grzeg Opublikowano 27 Lipca 2010 #4 Opublikowano 27 Lipca 2010 rozumiem, ze zbiornik wyrównawczy dasz w najwyższym punkcie instalacji tylko ci sie nie zmiesciło na rysunku.przy grzejnikach termostaty skoro 3d na powrocie. Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 28 Lipca 2010 #5 Opublikowano 28 Lipca 2010 Do c.w.u. przydałby się jakiś siłownik do ograniczenia temperatury wody. Ponadto brak armatury odcinającej przy pompie i niepotrzebny zawór bezpieczeństwa przy naczyniu otwartym (które powinno być najwyżej, przynajmniej 0,6m nad najwyżej powieszonym odbiornikiem ciepła). Cytuj
tomasz92pl Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor #6 Opublikowano 28 Lipca 2010 Dziękuje za porady i proszę aby przedstawić mi jaki mógłby być ten siłownik oraz armatura do pompy i czy poza tym wszystko się zgadza PZDR Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 29 Lipca 2010 #7 Opublikowano 29 Lipca 2010 Tu strony do regulatorów bezpośredniego http://www.termen.com.pl/regulatory-temperatury.php http://www.introl.pl/katalog/wskazniki_reg...ania/ob-30.html Lub jakiś zawór elektromagnetyczny normalnie otwarty Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi