plockmar Opublikowano 18 Marca 2010 #1 Opublikowano 18 Marca 2010 Witam, Zakupiłem wraz z zaworem trójdrogowym do podłogówki Siłownik ESBE ARA600 _1. Wychodzą z niego trzy przewody elektryczne (niebieski, brązowy, czarny). Powiedzcie mi gdzie mam je podłączyć aby sterownik był w pełni funkcjonalny. Marek Cytuj
marcinw124 Opublikowano 19 Marca 2010 #2 Opublikowano 19 Marca 2010 ...Powiedzcie mi gdzie mam je podłączyć aby sterownik był w pełni funkcjonalny.Marek Aby był w pełni funkcjonalny musisz go podłączyć do jakiejś automatyki która będzie nim sterować (oczywiście jak posiada taką funkcje) Ja też zamierzam taki kupić i kocioł De Dietrich który ma możliwość sterowania dwoma mieszaczami Napisz jaki masz kocioł Pozdrawiam Cytuj
samouk Opublikowano 19 Marca 2010 #3 Opublikowano 19 Marca 2010 Witam,Zakupiłem wraz z zaworem trójdrogowym do podłogówki Siłownik ESBE ARA600 _1. Wychodzą z niego trzy przewody elektryczne (niebieski, brązowy, czarny). Powiedzcie mi gdzie mam je podłączyć aby sterownik był w pełni funkcjonalny. Marek witam trzy przewody podłącza się do odpowiedniego sterowanika tak aby mógł sterować tym siłownikiem elektrycznym... jest on ci niezbędny do uzupełnienia w całość (zawór 3D lub 4D + siłownik +sterownik) pozdr... :) PS. ESBE to dobry zakup :) nie bedziesz żałował... Cytuj
adam757L Opublikowano 19 Marca 2010 #4 Opublikowano 19 Marca 2010 Przewody podłączasz do "modułu sterowania zaworem trójdrogowym". Jeśli nie masz takiego modułu to trzeba go dokupić. Producenci kotłów raczej nie dają tego w komplecie. Upewnij się jeszcze czy sam sterownik kotła posiada obsługę modułu. Takie rozwiązanie ma Elster. Poszukaj na ich stronie. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi