Skocz do zawarto艣ci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma kto艣 ten falownik i czy uda艂o mu si臋 uruchomi膰 apk臋聽 smartees ??? walcz臋 z tym tydzie艅 i zero efekt贸w , w innym falowniku zaje艂o mi to dwie minuty.

Opublikowano

wifi w domu masz na 2,4 i 5ghz, czy tylko 2,4?

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, o6483256 napisa艂(a):

wifi w domu masz na 2,4 i 5ghz, czy tylko 2,4?

Mam i na 2,4 i na 5Ghz , to wiem 偶e powinno by膰 na 2,4 i te偶 tak pr贸buj臋 i nic mi z tego nie wychodzi, w innym falowniku od strza艂a posz艂o ale to by艂 easun ,聽 dziwne 偶e tylko jedna dioda w datalogerze (wbudowany) 艣wieci a powinno co艣 mruga膰 chyba ale sam dataloger si臋 rozg艂asza 偶e jest i ma dosy膰 mocny sygna艂 .

Edytowane przez Ryszard
Prosz臋 nie cytowa膰 ostatniego postu
Opublikowano (edytowane)

Ok, stw贸rz sobie na pocz膮tku siec 2,4Ghz o innej nazwie ni偶 sie膰 5Ghz, spr贸buj wtedy. Szyfrowanie jak dalej b臋dzie nie dzia艂a艂o ustaw na wpa2/wpa psk mixed, albo potem na wpa psk (generalnie niezalecane). Jakby dalej nie dzia艂a艂o spr贸buj z sieci膮 otwart膮, b臋dziesz przynajmniej wiedzia艂 w czym problem

PS Has艂o, nazwa sieci bez spacji i polskich znak贸w

Edytowane przez o6483256
Opublikowano

W nazwie sieci s膮 spacje z obni偶onym my艣lnikiem ,pr贸buj臋 ale co艣 mi si臋 wydaje 偶e mo偶e by膰 uwalony ten dataloger, szkoda 偶e tak ma艂o u偶ytkownik贸w ma te falowniki by艂o by 艂atwiej si臋 dowiedzie膰 czy to problem jego czy nasz.

Opublikowano (edytowane)

To usu艅 znaki specjalne i spacj臋 z nazwy sieci. Ma艂o ludzi ma te falowniki, bo s膮 "bez sensu" Do sieci tego legalnie nie podepniesz, jako艣膰 wykonania tego jest delikatnie m贸wi膮c 艣rednia, soft jest raczej projektowany przez przedszkolak贸w. Generalnie zaleta tego sprz臋tu jest, 偶e DZIA艁A!

Lepiej kupi膰 Deye hybryd臋 3x dro偶sz膮. soft jest napisany przez gimnazjalist臋, ale ju偶 o niebo lepszy

Edytowane przez o6483256
Opublikowano

Sprawdz jak smartfon聽 widzi datalogera i potem przechodzisz do kolejnych ustawie艅 to wr贸膰 i sprawdz ponownie czy dalej jest po艂膮czony z datalogerem , cz臋sto dzieje si臋 tak 偶e je偶eli wykryty jest dataloger a nie ma jeszcze po艂膮czenia sieciowego to smartfon prze艂膮cza automatycznie na inna sie膰 dost臋pn膮 .

Opublikowano

Co tam berthold ogarnia, tego sie nie dowiemy, bo jak zwykle nie s艂ucha馃槈

• Lubi臋 to 1
Opublikowano

Jest to troch臋 zawi艂e te ustawienie i 艂atwo pope艂ni膰 b艂膮d , trzeba od pocz膮tku trzyma膰 si臋 tych samych hase艂 zapisywa膰 je panowa膰 nad tym co si臋 robi bo nie wiem dok艂adnie ale chyba raz dataloger przypisany do danego urz膮dzenie ju偶 drugi raz nie da si臋 przypisa膰. R贸b dok艂adnie krok po kroku wg filmiku mo偶e si臋 uda.

Opublikowano
2 godziny temu, o6483256 napisa艂(a):

To usu艅 znaki specjalne i spacj臋 z nazwy sieci. Ma艂o ludzi ma te falowniki, bo s膮 "bez sensu" Do sieci tego legalnie nie podepniesz, jako艣膰 wykonania tego jest delikatnie m贸wi膮c 艣rednia, soft jest raczej projektowany przez przedszkolak贸w. Generalnie zaleta tego sprz臋tu jest, 偶e DZIA艁A!

Lepiej kupi膰 Deye hybryd臋 3x dro偶sz膮. soft jest napisany przez gimnazjalist臋, ale ju偶 o niebo lepszy

Do sieci mam foxessa legalnego , a anennji dzia艂a dobrze robi to co ma robi膰 i problemu nie ma poza komunikacj膮 z apk膮 , mog臋 zrobi膰 to na jakim艣 solarasistancie ale nie u艣miecha mi si臋 to bo i po co ?聽

2 godziny temu, marcus312 napisa艂(a):

Jest to troch臋 zawi艂e te ustawienie i 艂atwo pope艂ni膰 b艂膮d , trzeba od pocz膮tku trzyma膰 si臋 tych samych hase艂 zapisywa膰 je panowa膰 nad tym co si臋 robi bo nie wiem dok艂adnie ale chyba raz dataloger przypisany do danego urz膮dzenie ju偶 drugi raz nie da si臋 przypisa膰. R贸b dok艂adnie krok po kroku wg filmiku mo偶e si臋 uda.

Tu mam obawy bo syn te偶 si臋 tym bawi艂 i nie wiem czy nie na swoim meilu , ale chyba jaka艣 opcja resetu datalogera istnieje przynajmniej twierdzi jeden z g贸ru ale on ma艂o kiedy si臋 udziela na fejsie.

2 godziny temu, marcus312 napisa艂(a):

Sprawdz jak smartfon聽 widzi datalogera i potem przechodzisz do kolejnych ustawie艅 to wr贸膰 i sprawdz ponownie czy dalej jest po艂膮czony z datalogerem , cz臋sto dzieje si臋 tak 偶e je偶eli wykryty jest dataloger a nie ma jeszcze po艂膮czenia sieciowego to smartfon prze艂膮cza automatycznie na inna sie膰 dost臋pn膮 .

apka widzi po艂膮czenie z routerem play czyli moim ale za ka偶dym razem jest pusta i jedynie co to mo偶na doda膰 dataloger i niby jest ale on nie jest zn贸w po艂膮czony i tak w k贸艂ko , chyba olej臋 dziada cho膰 to ci臋偶ko b臋dzie mi prze艂kn膮膰 na wrodzon膮 uparto艣膰.

Opublikowano

Telefon masz podpi臋ty do wifi, dzia艂a ok, apka te偶 dzia艂a. To teraz musisz podpi膮膰 data logger, kt贸rego jak domniemam nie wida膰 w apce, bo nie jest podpi臋ty do domowej sieci wifi. Przejrzyj instrukcje na youtube i zobacz co robisz 藕le, albo na czym sie zatrzyma艂e艣 i wklej screena, spr贸bujemy co艣 zaradzi膰 ,ale si臋 troch臋 wysil! Jak niby mamy Ci teraz QasR#$%@ pom贸c?

Opublikowano
37 minut temu, o6483256 napisa艂(a):

Telefon masz podpi臋ty do wifi, dzia艂a ok, apka te偶 dzia艂a. To teraz musisz podpi膮膰 data logger, kt贸rego jak domniemam nie wida膰 w apce, bo nie jest podpi臋ty do domowej sieci wifi. Przejrzyj instrukcje na youtube i zobacz co robisz 藕le, albo na czym sie zatrzyma艂e艣 i wklej screena, spr贸bujemy co艣 zaradzi膰 ,ale si臋 troch臋 wysil! Jak niby mamy Ci teraz QasR#$%@ pom贸c?

Poczekaj troszk臋 z 2 godz bo mam wybakane akusie a jest fajne s艂o艅ce , dosta艂em info 偶e trzeba wypi膮膰 wtyczk臋 zasilania pod napi臋ciem wtedy dataloger si臋 zresetuje bo wygl膮da na zablokowany mimo 偶e si臋 rozg艂asza , za 2 godz b臋d臋 wi臋cej m贸g艂 powiedzie膰 .

Opublikowano

No tak:
image.png.3a35d2f24eaba1560fc36cfdce7c2a07.png

Ja te偶 dzisiaj mam 艂adne s艂o艅ce:

image.png.bf87743ec1331a26131d66259ab4cd06.png

馃ぃ

Opublikowano

No niestety po wyj臋ciu p艂ytki -datalogera odpi臋ciu wtyczki zasilania nic si臋 nie zmieni艂o ,dalej si臋 rozg艂asza i twierdzi 偶e sparowane z routerem ale po wej艣ci w analiz臋 sieci nic nie wskazuje 偶e po艂膮czone ,chyba tak膮 p艂ytk臋 datalogera musz臋 sobie sprawi膰 now膮

IMG_20251112_160101.jpg

Opublikowano (edytowane)

To ma port RJ45, pod艂膮cz po kablu i sprawd藕 co si臋 dzieje, po *uja to rozbierasz?
Uruchomia艂e艣 (pod艂膮cza艂e艣 zasilanie) bez anteny?

Edytowane przez o6483256
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, o6483256 napisa艂(a):

To ma port RJ45, pod艂膮cz po kablu i sprawd藕 co si臋 dzieje, po *uja to rozbierasz?
Uruchomia艂e艣 (pod艂膮cza艂e艣 zasilanie) bez anteny?

Wyci膮ga艂em bo kto艣 zdecydowanie twierdzi艂 偶e trzeba odpi膮膰 zasilanie do p艂ytki wtedy si臋 resetuje ale hm.聽 tak to ma port rj45 ale nie rs232 tylko聽 rs485 , pewnie kompem bym to odczyta艂 ale wtedy zabawa z jakimi艣 malinkami solarasistantami a nie chcia艂bym tego robi膰 bo poza mn膮 nikt tego nie ogarnie . szukam nowego datalogera bo dosz艂y mnie s艂uchy 偶e niekt贸re wersje tych anenji mia艂t ten problem.

bez anteny tylko do zdj臋cia pozuje.

Edytowane przez Ryszard
Prosz臋 nie cytowa膰 ostatniego postu
Opublikowano (edytowane)

To rj45 to port LAN, czy serwisowy? Jak LAN, to we藕 go po kablu pod艂膮cz do jasnej cholery!聽

Jaka tam jest transmisja g... Ci臋 to powinno obchodzi膰, bo i tak o programowaniu nie masz poj臋cia馃憤

Edytowane przez o6483256
  • Lubi臋 to 1
Opublikowano (edytowane)
Godzin臋 temu, o6483256 napisa艂(a):

To rj45 to port LAN, czy serwisowy? Jak LAN, to we藕 go po kablu pod艂膮cz do jasnej cholery!聽

Jaka tam jest transmisja g... Ci臋 to powinno obchodzi膰, bo i tak o programowaniu nie masz poj臋cia馃憤

Wiem co to transmisja ale nie u艣miecha mi si臋 transmitowa膰 przez 4 艣ciany i 25 metr贸w kabla aby to mie膰 w domu podpi臋te przez komputer a stawia膰 jakich艣 rasbery nie chc臋 . 艣ci膮g艂em starsz膮 wersj臋 apki by膰 mo偶e lepiej co艣 p贸jdzie ale to jutro, no i nie my艣l 偶e ka偶dy wszystko wie a jak by wiedzia艂 to nie pyta艂 to chyba oczywiste wi臋c daj na luza.

4 minuty temu, Andrzej_M_ napisa艂(a):

Wed艂ug DTR, kt贸ra zapewne zosta艂a dostarczona wraz z falownikiem, wskazany port to RS232 communication port.

Port rs232 jest w wersji 6,2kw jest te偶 rs485 ale w mojej czyli HHS 11kw jest tylko rj45/rs485, jak by by艂 port rs232 to wrzuci艂bym dataloger z easuna i po sprawie ale niestety.

ten port rj45/rs485 s艂u偶y tylko do komunikacji z BMS-em , wiem 偶e mo偶na tam pod艂膮czy膰 inne ale albo rasbery albo kabel tacha膰 i wierci膰 dziury a tak po prawdzie nie chc臋 tego robi膰 wystarczy apka byle orientacyjnie wiedzie膰 ile w magazynie czy prze艂膮cza膰 prze艂膮cznikiem sie膰-agregat bo mam r臋czny w domu ,wiem ATS itp albo bajpas ale mnie ta apka wnerwia.

Edytowane przez berti
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, berti napisa艂(a):

,,,, Port rs232 jest w wersji 6,2kw jest te偶 rs485 ale w mojej czyli HHS 11kw jest tylko rj45/rs485 ,,,,

Berthold masz racje, 藕le wyszukiwarka mnie przekierowa艂a i nie zauwa偶y艂em na pierwszej stronie jakiego typu falownika instrukcja ta dotyczy.聽 U ciebie jest tylko z艂膮cze聽 RS485.

Poni偶ej instrukcja do Twojego falownika.
藕r贸d艂o:
https://cdn-files.myshopline.com/file/store/1675916196960/ANJ-HHS-8-5KW-11KW-48V-WIFI-User-Manual-0.pdf

ps.
W tej DTR jest instrukcja jak pod艂膮czy膰 si臋 telefonem do pobranej aplikacji.

My艣l臋, 偶e antenki nie zgubi艂e艣 i zamocowa艂e艣 w odpowiednim miejscu.
Po zainstalowaniu aplikacji na telefonie, musisz zarejestrowa膰 sw贸j numer telefonu oraz adres Email.
Potem wybierasz rodzaj komunikacji Bluetooth lub Wi-Fi.聽

Edytowane przez Andrzej_M_
Opublikowano

Mi ju偶 witki opadaj膮, berhold opowiada o transmisji danych i rpi, jak sobie z g艂upim pod艂膮czeniem do wifi nie mo偶e poradzi膰馃槀
Pisa艂em Ci, 偶eby艣 podpi膮艂 si臋 po kablu, wtedy sprawdzisz, czy dzia艂a logger i skonfigurujesz po kablu wifi, ale Ty znowu wiesz lepiej... Po *uja si臋 w og贸le pytasz jak wiesz lepiej?

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, berti napisa艂(a):

Wiem co to transmisja ale nie u艣miecha mi si臋 transmitowa膰 przez 4 艣ciany i 25 metr贸w kabla aby to mie膰 w domu podpi臋te przez komputer a stawia膰 jakich艣 rasbery nie chc臋 .

Czy masz聽 tam gdzie jest zabudowany inwerter Anenji dost臋pna swoj膮 wewn臋trzn膮 sie膰 internetow膮 , czy pr贸bujesz to zrobi膰 tylko za pomoc膮聽 聽telefonu? 偶eby dataloger funkcjonowa艂 musi by膰 w twojej sieci wewn臋trznej musisz tam mie膰 dost臋pny internet przy Anenji.

Edytowane przez marcus312
Opublikowano

Daj sobie spok贸j, szkoda czasu馃憤聽Nie s艂ucha, ale to 偶adna nowo艣膰!

Opublikowano
11 godzin temu, Andrzej_M_ napisa艂(a):

Berthold masz racje, 藕le wyszukiwarka mnie przekierowa艂a i nie zauwa偶y艂em na pierwszej stronie jakiego typu falownika instrukcja ta dotyczy.聽 U ciebie jest tylko z艂膮cze聽 RS485.

Poni偶ej instrukcja do Twojego falownika.
藕r贸d艂o:
https://cdn-files.myshopline.com/file/store/1675916196960/ANJ-HHS-8-5KW-11KW-48V-WIFI-User-Manual-0.pdf

ps.
W tej DTR jest instrukcja jak pod艂膮czy膰 si臋 telefonem do pobranej aplikacji.

My艣l臋, 偶e antenki nie zgubi艂e艣 i zamocowa艂e艣 w odpowiednim miejscu.
Po zainstalowaniu aplikacji na telefonie, musisz zarejestrowa膰 sw贸j numer telefonu oraz adres Email.
Potem wybierasz rodzaj komunikacji Bluetooth lub Wi-Fi.聽

To wszystko wg instrukcji robi艂em ale problemem chyba (mam tak膮 nadziej臋) jest to 偶e router jest oddalony o jakie艣 10 metr贸w w lini prostej i niby si臋 tam rejestruje ale potem problem a facio co robi te instalacje po ludziach twierdzi 偶e te falowniki anenji oraz easun musz膮 mie膰 bardzo blisko routery , chyba do艂o偶臋 drugi router w gara偶u bo inaczej nie ogarn臋 tego .

28 minut temu, marcus312 napisa艂(a):

Czy masz聽 tam gdzie jest zabudowany inwerter Anenji dost臋pna swoj膮 wewn臋trzn膮 sie膰 internetow膮 , czy pr贸bujesz to zrobi膰 tylko za pomoc膮聽 聽telefonu? 偶eby dataloger funkcjonowa艂 musi by膰 w twojej sieci wewn臋trznej musisz tam mie膰 dost臋pny internet przy Anenji.

Mam pisa艂em o tym , wiem 偶e trzeba doda膰 do swojej sieci tzn routera ale problemem chyba jest zbyt oddalony router m贸j router , b臋d臋 dok艂ada艂 drugi w gara偶u bo i tak mi si臋 tam przyda do innych spraw.

Opublikowano

To w艂a艣nie mo偶e by膰 kluczowy problem mo偶na rozci膮gn膮膰 na pr贸b臋 kabel rj 45 i do艂o偶y膰 ruter czy inne urz膮dzenie wzmacniaj膮ce sygna艂 przy Anenji na pr贸b臋 a potem jak to ju偶 ruszy pokombinowa膰 jak tam na sta艂e zrobi膰 dost臋p do internetu.

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

艁adowanie
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

U偶ywaj膮c tej strony zgadzasz si臋 na Polityka prywatno艣ci.