Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, 
Musiałem wyjechać na weekend i jak to mamy uczyły w dawnych czasach zakrecilem wode w glownym zaworze. Po dwoch dniach dostalem powiadomienie z pieca o bledzie F.74 - Zbyt niskie ciśnienie w instalacji (pokazuje 0.4 bara). Gdy odkrecilem wode i zresetowalem piec ciśnienie skoczylo do 0.6 bara, ale po niedlugim czasie znowu spadlo do 0.4 i blad ponownie sie pojawił. Czy to temat który mogę jakoś sam ogarnąć? Czy faktycznie mam wołać firme instalacyjną?

dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam

Opublikowano
Teraz, Uzytkownik2 napisał(a):

Musisz uzupełnić ciśnienie w instalacji CO do powiedzmy 1,3bar na zimnej instalacji(przy niepracującym kotle)

jak to zrobic ? jestem w stanie zrobic to samemu? 

IMG_8614.jpeg

Opublikowano (edytowane)

O ile dobrze widzę na zdjęciu to na pierwszej rurze od lewej jest zawór z końcówką na węża.Trzeba złożyć na niego węża ogrodowego i podłączać drugi jego koniec do sieci wodociągowej i delikatnie odkręcić pokrętło na tym zaworze obserwując przy tym manometr. Chyba od dołu jest taki trzpień który prawdopodobnie można odkręcić tą zwisającą na czerwonym pasku nakretką

Edytowane przez Uzytkownik2
Opublikowano
2 minuty temu, Uzytkownik2 napisał(a):

O ile dobrze widzę na zdjęciu to na pierwszej rurze od lewej jest zawór z końcówką na węża.Trzeba złożyć na niego węża ogrodowego i podłączać drugi jego koniec do sieci wodociągowej i delikatnie odkręcić pokrętło na tym zaworze obserwując przy tym manometr. 

dzieki, coś popróbuję