RafalD Opublikowano wczoraj o 11:13 #1 Opublikowano wczoraj o 11:13 Cześć. Niebawem moim źródłem ogrzewania będzie piec na pelet mam dylemat czy zamontować separatory: - powietrza na zasilaniu - zanieczyszczeń magnetyczny na powrocie Jak tak to jakiej firmy ..? Cytuj
Rozwiązanie sambor Opublikowano wczoraj o 11:18 Rozwiązanie #2 Opublikowano wczoraj o 11:18 A po co ci takie gadżety? Jak chcesz, to bierz jak najdroższe abyś się miał czym chwalić. A tak na serio to tak jakbyś założył siodło na świnię. 1 Cytuj
nightwatch Opublikowano wczoraj o 11:20 #3 Opublikowano wczoraj o 11:20 Filtr magnetyczny to niewielki wydatek a zawsze trochę rdzy wyłapie z wody. W końcu kocioł to spory kawałek rdzewiejącej blachy Ostatnio instalowałem separator ibo 004, niedrogi i chyba ok, zwłaszcza że w cenie dostajesz dwa zawory odcinające 5/4 które kosztują każdy po 70PLN 1 Cytuj
Tuptus Opublikowano wczoraj o 11:50 #4 Opublikowano wczoraj o 11:50 Niech każdy robi jak uważa. Ja u siebie przy modernizacji kotłowni montowałem separatory i działają jak należy, a w szczególności separator powietrza robi dobrą robotę przed buforami. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi