Nowa111 Opublikowano 11 Kwietnia #1 Opublikowano 11 Kwietnia Witam, takie pytanie laika. Jak wygasić piec na ekogroszek WEBER Heiztechnik Reto Duo? Chcę zakończyć grzanie w następnym tygodniu. Czy mam po prostu czekać aż piec nie będzie miał już paliwa do ogrzewania i zacznie ''krzyczeć'' i czekać aż sam wygasi ogień i wtedy przejść na tryb ''stop''? Czy po tym trzeba spuścić wodę z obiegu , czy tego się nie robi? Proszę o wskazówki, to mój pierwszy sezon z tym piecem, jakimkolwiek piecem, zawsze gaz, i nie chcę narobić bigosu Cytuj
bercus Opublikowano 11 Kwietnia #2 Opublikowano 11 Kwietnia Niech zje opalu,liepiej kiedy pozostaje pustym.Wode nie spusczaj,jest stalo. Cytuj
Nowa111 Opublikowano 11 Kwietnia Autor #3 Opublikowano 11 Kwietnia Super, dzięki za szybką odpowiedź! Cytuj
marcus312 Opublikowano 12 Kwietnia #4 Opublikowano 12 Kwietnia 23 godziny temu, bercus napisał(a): ,liepiej kiedy pozostaje pustym Trzeba pamiętać że przy końcowej fazie opału może nastąpić cofka dymu do zbiornika zasypowego . Cytuj
bercus Opublikowano 13 Kwietnia #5 Opublikowano 13 Kwietnia Nie bylo u mnia nigdy tego problemu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi