ar2rion Opublikowano 10 Marca #1 Opublikowano 10 Marca Dzień dobry. Mam mieszkanie 65 m2, jeszcze nie mam zbyt wielu sąsiadów w bloku, gdyż blok oddany został w listopadzie. Ciężko mi nagrzać mieszkanie, mam około 17 stopni aktualnie. Patrzyłem na wyświetlaczu CO na klatce, to temp. wejścia do mieszkania to 33 stopnie, wyjścia 27 stopni, przepływ (chyba?) 0,166 m3/h, a rura dochodząca do mieszkania jest ledwo ciepła. Nie znam się na parametrach. Na logikę wydaje się to za mało. Kaloryfery odkręcone na 5 są ledwo ciepłe. Hydraulik zmieniał nastawy wstępne grzejników, to twierdzi, że "odblokował" grzejniki, bo na etapie budowy były na 2, teraz dał na max - bez poprawy, a wręcz grzejnik w najdalszym pokoju zupełnie przestał grzać. Proszę o porady. Czy to możliwe, że spółdzielnia ogranicza w jakiś sposób dostawę ciepła ze względu na małą ilość mieszkańców? Pewnie około 10 procent mieszkań jest zamieszkanych na ten moment. Cytuj
Gonzo19 Opublikowano 12 Marca #2 Opublikowano 12 Marca W dniu 10.03.2025 o 22:27, ar2rion napisał(a): temp. wejścia do mieszkania to 33 stopnie co najmiej o 5st.C za mało. Taka temperatura nie nagrzeje mieszkania. W dniu 10.03.2025 o 22:27, ar2rion napisał(a): Czy to możliwe, że spółdzielnia ogranicza w jakiś sposób dostawę ciepła ze względu na małą ilość mieszkańców? pewnie tak. napisz do spółdzielni aby podnieśli temperaturę czynnika do 40st.C Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi