jacekmury1 Opublikowano 17 Grudnia 2024 #1 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Przymierzam się do montazu kotła na gaz ,jakiej firmy polecacie kotły i dlaczego? Cytuj
kulman Opublikowano 20 Grudnia 2024 #2 Opublikowano 20 Grudnia 2024 (edytowane) Kolego też miałem ten dylemat, wybrałem termeta za cene i za to że polski. Działa 2-gi sezon jest ok, cichy modulacja w dość szerokim zakresie mam wersje 25kw. Edytowane 20 Grudnia 2024 przez kulman Cytuj
sorier Opublikowano 20 Grudnia 2024 #3 Opublikowano 20 Grudnia 2024 Termet - tani, prosty, popularny. Każdy serwisant ogarnie i naprawi. Jeżeli nie termet to cokolwiek byle było popularne i proste w budowie (bez zbędnych dodatków), a serwisant blisko i chętny do współpracy. Cytuj
termeet Opublikowano 23 Grudnia 2024 #4 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Też wybrałem Termeta Gold Plus. Ale zastanawiam się czy nie lepiej było wybrać najtańszego. Mam go tylko do CO i w sumie to nie wiem po co ładować np. ok. 10tysi w kociołek. No chyba że ktoś ma skomplikowany układ wodny i do wody użytkowej. Bo tak obserwując jego pracę z termostatem on/off to po co mi coś lepszego? Może ktoś ma lepsze argumenty? Cytuj
michs Opublikowano 23 Grudnia 2024 #5 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Jaki dom? Ocieplony? Okna nowe? Grzejniki czy podłogówka? Wybrać kocioł do którego serwis jest blisko. Ja polecę Bosch np. GC2300iW 15P który w przeciwieństwie do Termeta startuje z mocą już od 2.3kW. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi