kogucik14 Opublikowano 17 Października 2024 #1 Opublikowano 17 Października 2024 Witam Co kilka dni kocioł zgłasza błąd - zanik ognia w pracy. Jaka może być przyczyna? Zauważyłem że błąd wyskakuje głównie wtedy gdy kocioł przejdzie z funkcji praca na podtrzymanie(osiągnie zadaną na dolnym czujniku bufora). Wszystkie poniższe 3 błędy sterownik zgłosił przechodząc na podtrzymanie. Dziwne jest to że kocioł(sterownik) nie za każdym razem zgłasza ten błąd przechodząc z pracy w podtrzymanie. Kocioł posiadam od dwóch lat ale dopiero teraz są takie problemy. Kocioł to Stalmark Ekosilver II 14kW. Cytuj
Rozwiązanie robert14-83 Opublikowano 7 Stycznia Rozwiązanie #3 Opublikowano 7 Stycznia Zmniejszyłem przerwę podawania w podtrzymaniu i delikatnie zwiększyłem powietrze w podtrzymaniu… Cytuj
kogucik14 Opublikowano 7 Stycznia Autor #4 Opublikowano 7 Stycznia potwierdzam - tak jak wskazał robert14-83, dziękuję za pomoc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi