Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Junkers cerapur zsb24 kw + kominek

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez h3nio,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam piec gazowy taki jak w temacie i kominek. Zrobiłem blad umieszczając regulator cw400 blisko kominka. Czy jest jakiś sposób aby np. na czas palenia w kominku wyłączać cw400 i sterować w podobny sposób jakimś bezprzewodowym regulatorem który umieszcze np w pokoju obok? Jeśli tak to jaki regulator kupić i czy to jest na zasadzie sparowania z piecem bez dodatkowych kombinacji?

Opublikowano (edytowane)

Jak zapale w kominku to w salonie gdzie jest cw400 jest gorac a w pokojach nie i piec potrafi nie grzać do 2 dni, zależy jaka pogoda. Chcę sobie na ten czas bezprzewodowo sterować ogrzewaniem z pokoju obok żeby nie spadała tam temperatura powiedzmy poniżej 22 stopni. Ogrzewanie podłogowe w całym domu

Edytowane przez Rakija
Opublikowano (edytowane)

W CW400 jest ustawione sterowanie wg temperatury zewnętrznej? Jeżeli tak, to wystarczy wyłączyć wpływ pomieszczenia i kocioł nie będzie brać pod uwagę wskazania temperatury wewnętrznej. W przeciwnym razie pozostaje umieszczenie regulatora w innym miejscu, bądź wymiana CW400 na coś bezprzewodowego.

Edytowane przez h3nio
Opublikowano

Jest czujnik temperatury zewnętrzny. Do tej pory dziala to bardzo sprawnie problem tylko po zapaleniu w kominku. Jeżeli wyłącze wpływ pomieszczenia na czas palenia w kominku to jak to będzie działać piec będzie chodził non stop i grzał nie wyłączając się nawet gdy w domu już będzie zbyt gorąco?