Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry

Mam problem z rejestracją sterownika Tech i działaniem aplikacji eModul  Pieca używam od 2019 roku i problemy pojawiły się na przełomie kwietnia i maja tego roku. Aplikacja działa około 6h po tym czasie przestaje działać na około 6h i tak non stop. W momencie kiedy nie działa nie można zarejestrować modułu w sieci.

Kiedy zadzwoniłem na infolinię Techa dowiedziałem się że mam blokadę portu 2000. Co zrobiłem po tej informacji to zmienilem usługodawcę na Orange a był Play. Problem dalej ten sam. Dostałem odpowiedź mailową od Orange że nie blokują portu 2000 w Play potwierdzili mi to telefonicznie. 

Na sterowniku miałem wyłączone DHCP i parametry na sztywno. Włączyłem DHCP i problem nadal jest ten sam. W czasie kiedy nie można zarejestrować sterownika wziąłem laptop i podłączyłem pod kabel LAN od pieca internet działa na laptopie normalnie zrobiłem test z portem 2000 jest stroną do testowania czy port 2000 nie jest blokowany i wyszło że port jest dostępny.

Nie wiem co robić. Problemy zaczęły się po pracach serwisowych Techa. Nie wiem czy to przypadek ale czasami kiedy Tech przeprowadzał prace serwisowe to też nie dało się zarejestrować modułu. Ale po zakończeniu prac serwisowych wszystko zaczynało działać prawidłowo. Serwis Tech wali ścieme że tylko ja mam taki problem i nie jest to jakaś duża awaria ale wystarczy poczytać oceny pod aplikacja eModul i dużo osób od wiosny ma ten problem. 

Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podpinam się pod pytanie, kupiłem nowy moduł do pieca założonego w tym roku, próbowałem wszelakich sposobów, a na sterowniku od pieca wyświetla się tylko błąd rejestracji modułu