kaz Opublikowano 11 Grudnia 2023 #1 Opublikowano 11 Grudnia 2023 (edytowane) Nie mogę znaleźć jakiegoś punktu odniesienia do regulacji. Czy może wiecie gdzie szukać jakieś punktu odniesienia/znaku aby ustawić przepływ na tego typu zaworze? Nie grzeje mi jeden grzejnik na górze i chciałbym ustawić przepływy (kryzowanie?) na innych grzejnikach tak aby ten zaczął grzać. Teraz nie wiem jak jest ustawiony, czy na 8 czy tez na 1. Tak samo ustawione też jest na innych grzejnikach. Edytowane 11 Grudnia 2023 przez kaz Cytuj
tomekb Opublikowano 11 Grudnia 2023 #2 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Powinno być nacięcie , ale najlepiej zakręć na maksa , zaznacz flamastrem lub rysikiem , potem odkręć do 8 i to jest maks przepływu , nie wykręcaj za bardzo bo może wyskoczyć . Cytuj
kaz Opublikowano 29 Grudnia 2023 Autor #3 Opublikowano 29 Grudnia 2023 (edytowane) Dzięki Jak będę zakręcał, będzie jakiś opór - rozumiem, ze nie używać siły. Czy teraz najprawdopodobniej jest na 8?. Edytowane 29 Grudnia 2023 przez kaz Cytuj
wacio1967 Opublikowano 29 Grudnia 2023 #4 Opublikowano 29 Grudnia 2023 Moja teoria. Jak z prawej jest zasilanie, to jest 8. Jak z lewej, to 1. Nie jest to poparte żadnym doświadczeniem, to tylko takie bardzo luźne myślenie, ale może na coś naprowadzić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi