Irek14 Opublikowano 6 Listopada 2023 #1 Opublikowano 6 Listopada 2023 Witam. Zastanawiam się jeśli mam zasilanie bufora w jego szczycie razem z odbiorem na CO i CWU poprzez trójnik czy też czwórnik to czy po wygaśnięciiu kotła pompa od CO czy też CWU nie będzie mieszała tej gorącej wody z bufora razem z tą chłodną z wygaszonego kotła? Cytuj
bercus Opublikowano 6 Listopada 2023 #2 Opublikowano 6 Listopada 2023 (edytowane) Zawor ochrony powrotu mial by temu zabronic,bo odetnie powrot z bufora po schlodzeniu.Mial by byc przy buforu na wysza temperature i nie tylko na wlos do ochrony. Edytowane 6 Listopada 2023 przez bercus Cytuj
Irek14 Opublikowano 6 Listopada 2023 Autor #3 Opublikowano 6 Listopada 2023 Mam laddomat z wkładką 78 st C. Zastanawiam się czy nie pociągnie zimnej wody pompka od CO tą górną rurą. Cytuj
bercus Opublikowano 6 Listopada 2023 #4 Opublikowano 6 Listopada 2023 Zamknie na obieg kotla i powrot z bufora odetniety dopoki nie odpalone i nie dogrzany powrot.Poki nie przyplynnie inna wode w kociol,nie može wysysac ta ktora w kotlu jest. Cytuj
Irek14 Opublikowano 6 Listopada 2023 Autor #5 Opublikowano 6 Listopada 2023 Dziękuję. Czyli mogę zostawić zasilanie bufora i odbiór na grzejniki ze szczytu bufora.Mnie uspokoiłeś bo słyszałem opinie że będzie zaciągało wodę z wystudzonego kotła.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi