Skocz do zawartości
IGNOROWANY

PI-ST-92 Instrukcja, Palenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mógłby ktoś przesłać/udostępnić instrukcje i inne papiery do pieca PI-ST-92? Bardzo potrzbuje a moje papiery gdzieś się zapodziały.

Oraz potrzebowałbym informacji jak dokładnie palić w nim ,myślę że w instrukcji bym znalazł ale jesli nie to mógłby ktoś podpowiedzieć? chodzi mi o dzwiczki środkowe, kiedy mają być otwarte a kiedy zamknięte? W jakiej mają być pozycji przy rozpalaniu, w jakiej przy paleniu węglem a jakiej przy paleniu drzewem?

Pozdrawiam

Edytowane przez Zafir
  • Zafir zmienił(a) tytuł na PI-ST-92 Instrukcja, Palenie
Opublikowano

Najpierw napisałbym email do producenta z prośbą o udostępnienie dokumentacji. Sam tak zrobiłem z instrukcją do pieca metal-fachu, którą nie mogłem nigdzie dostać. Następnego dnia bez problemu otrzymałem email z instrukcją.

Opublikowano

To produkcja garażowa ja bym w nim palił od góry

To prosty kociołek do spalania raczej koksu  ale inne paliwo też pójdźe

Opublikowano (edytowane)

Piec z Jaśkowic PI-ST-92 ale nie wiem czy dostanę instrukcję, cięzko szukać jakiegoś maila czy coś, a powiedzmy ze pale w nim od gory, to w jakiej pozycji mają byc całkiem dolne drzwiczki a w jakiej te środkowe? (srodkowe gdzie jest ta furtka). A jakbym palił drzewem na przyklad to tez normalnie od góry tak? (przepraszam moze za glupie ptania ale jestem laikiem ;)

Edytowane przez Zafir
Opublikowano

Poczytaj o co chodzi w paleniu od góry i wszystko będzie jasne 

Opublikowano

Sprawdziłem, rzeczywiście daje rade na Palniu od góry, tylko jak operować drzwiczkami? Dopływem powietrza? ciezko mi uzyskać temperaturę wyższą niż 43-45 stopni