angela390 Opublikowano 7 Listopada 2022 #1 Opublikowano 7 Listopada 2022 Witam mam takie pytanie odnośnie mojej instalacji czy w razie braku prądu pójdzie mi grawitacyjnie? Cytuj
sambor Opublikowano 7 Listopada 2022 #2 Opublikowano 7 Listopada 2022 Przez pompę przejdzie bez problemu, dalej to już gorzej - te białe rurki (PEX) mogą nie puścić wymaganego przepływu Cytuj
angela390 Opublikowano 7 Listopada 2022 Autor #3 Opublikowano 7 Listopada 2022 Dziękuje za odpowiedź a możesz podpowiedzieć co trzeba by zrobić, żeby to zabezpieczyć przed taką sytuacją?jakiś zawór bezpieczeństwa? Cytuj
Rozwiązanie sambor Opublikowano 7 Listopada 2022 Rozwiązanie #4 Opublikowano 7 Listopada 2022 Na kotle zawór bezpieczeństwa , a najważniejsze to prawidłowo podłączone naczynie przelewowe - oddzielna rura min 1", metalowa wprost z kotła do naczynia, na fot takiej nie widać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi