hajdusss Opublikowano 26 Marca 2019 #1 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Witam, posiadam kocioł Defro Duo Ecogroszek 20kW ze sterownikiem k1pv4. Moje pytanie odnośnie sterownika - czy brak sterowania pompą obiegową ( jest podłączona na stałe do zasilania i pracuje cały czas) od strony sterownika znacznie wpłynie na regulację ogrzewania ze strony sterownika? Wtedy sterownik jedynie steruje zaworem czterodrożnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszko125 Opublikowano 27 Marca 2019 #2 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Przy prawidłowych nastawach, i sterowanym siłownikiem zaworu 4D pompa CO i tak będzie pracować non-stop, czyli bez znaczenia czy podłączona pod sterownik czy bezpośrednio do gniazdka. Bynajmniej u mnie pracuje nonstop choć mam inny sterownik.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atp2000 Opublikowano 27 Marca 2019 #3 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Ja mam ten sam model pieca i sterownika. Pompa u mnie sie wylacza jak nagrzeje sie woda w bojlerze, bo przeciez niepotrzebnie dziala jak jest odpowiednia temperatura. Fakt, ze nie czesto sie to zdarza, ale wtedy zauwazylem to.Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.